Spændende virksomhedsbesøg på brandskole: Nyt udstyr til aktiv brandslukning af el-køretøjer

21. november 2023

TUR har været på inspirerende virksomhedsbesøg hos brandskolen RESC i Slagelse. Formålet var at dykke ned i, hvordan beredskabet effektivt håndterer den hastigt voksende tilstedeværelse af elektriske køretøjer på vejene med store litumion-batterier.

Konsulenter På Virksomhedsbesøg

Med den igangværende grønne omstilling står beredskabet over-for nye og komplekse udfordringer, idet elektriske køretøjer bliver stadig mere fremtrædende på vejene og i transportsektoren.

TURs uddannelseskonsulenter og sekretariatschef, Mogens Ellgaard-Cramer, var derfor inviteret på et spændende besøg hos Rednings- og Sikkerhedscenter (RESC) i Slagelse for at høre mere om, hvordan beredskabet effektivt navigerer i lyset af den hastigt voksende tilstedeværelse af elektriske køretøjer på vejene, og hvordan de tackler udfordringerne ved den øgede brug af litiumion-batterier som drivmiddel i elektriske og hybridkøretøjer.

Ander Hiort Hansen, uddannelseskonsulent fortæller om besøget:

”Det var superspændende at være på besøg på brandskolen, som gav en god indsigt i, hvordan beredskabet tager hånd om udfordringen med den øgede anvendelse af litiumion-batterier. Vi fik en god indsigt i det nyeste brandslukningsmateriel, som beredskaber begynder at tage i brug over hele landet for at kunne foretage aktiv og effektiv brandslukning. Udviklingen af udstyr til at slukke brandslukning af el- og hybridbiler er gået stærkt de seneste år, og beredskaberne har allerede gjort sig gode erfaringer på området”.

Fortsat udvikling af nye grønne kurser

Med fremkomsten af elektriske køretøjer opstår der også nye kompetencekrav, for eksempel til buschauffører, der skal omstille sig til kørsel med elbusser, og de sikkerhedskrav de stiller. TUR arbejder derfor fokuseret på at udvikle og afholde relevante faglærerkurser, der skal klæde medarbejdere i transportbranchen godt på til den grønne omstilling.

- TUR

Se TUR faglærerkursusprogram her.

facebook twitter