Det er nu muligt at modtage køretimer i el-lastbil på dansk erhvervsskole

8. februar 2024

En erhvervsskole har investeret i deres første el-lastbil til uddannelsesbrug, så nu er det muligt at gøre el-lastbiler til den del af undervisningen.

 Ellastbil På AMU Juul

For at opnå EUs klimamål for 2040, skal 40% af den tunge vejtransport omlægges til el, skriver Altinget Transport i en artikel torsdag morgen. Derfor må det også betragtes som en positiv nyhed, at det nu er muligt at få undervisning i el-lastbil ved AMU Juul i Roskilde.

Den nye el-lastbil skal bruges til at undervise i almindelige køretimer, til undervisning i energieffektiv kørsel og til undervisning i de tekniske og sikkerhedsmæssige aspekter ved el-køretøjer. På den måde bliver chaufførerne bedst muligt klædt på til fremtiden.

AMU Juul skriver selv på LinkedIn, at el-køretøjer er et stigende krav fra kunder og arbejdsmarkedet. De skriver også, at deres indkøb af den nye el-lastbil taler ind i mange godsvirksomheders ønske om uddannelse af deres chauffører i effektiv kørsel i nul-emissions køretøjer.

TUR tilbyder faktisk også et faglærerkursus i kørsel med el-lastbiler og el-bus. Her skal de deltagende faglærere prøve kræfter med to forskellige el-lastbiler og en el-bus, og får samtidig en masse viden om sikkerhed, teknologi og miljøpåvirkninger etc.

Det næste faglærerkursus afholdes d. 21. marts. Læs mere om kurset her.

- TUR

facebook twitter