Ny rapport: syv ud af ti FGU-elever kommer i job eller på uddannelse efter afsluttet skoleforløb

29. februar 2024

En ny rapport fra Danmarks Evalueringsinstitut viser, at en stor del af de unge, der gennemfører et skoleforløb på den forberedende grunduddannelse (FGU) efterfølgende kommer i arbejde eller på ungdomsuddannelse.

Ny Rapport Overgang Fra FGU

FGU’erne klarer opgaven flot, når det handler om at få eleverne videre i systemet, konkluderer den nye rapport. Af de elever, der har fuldført FGU i perioden fra august 2019 til september 2022, er 46 procent startet på en ungdomsuddannelse, og 25 procent er kommet i beskæftigelse fire måneder.

Du kan læse den fulde rapport fra Danmarks Evalueringsinstitut her.

Størstedelen af eleverne går fra FGU til en EUD, men FGU’erne er også en af de institutioner, der huser transporterhvervets fremtidige elever og arbejdskraft. Derfor er det også interessant, at så stor en del af FGU-eleverne ender på uddannelser efter forløbet.

Noget tyder altså på, at det er godt givet ud, når TURs lærepladskonsulenter besøger FGU’erne og fortæller om de mange muligheder i Transportbranchen.

Kunne du tænke dig at booke et uddannelsesoplæg med lærepladskonsulenterne og måske med et par af TURs rollemodeller? Du kan læse mere og booke helt gratis her.

- TUR

facebook twitter