Ny statistik fra Børne- og Undervisningsministeriet: Transportskolerne scorer topkarakterer blandt virksomheder

29. februar 2024

Fire erhvervsuddannelser scorer 10/10 på virksomhedstilfredshed i 2023, viser tal fra Børne- og Undervisningsministeriets database Uddannelsesstatistik. To ud af fire skoler er transportuddannelser.

 Transportskolerne Scorer Topkarakterer Blandt Virksomheder 1

Oplæringsvirksomheder, der tager erhvervsskolernes elever i lære, vurderer årligt det samarbejde, de har med erhvervsskolerne og deres elever. I 2023 har virksomhederne vurderet 77 erhvervsskoler og deres tilsammen 449 uddannelser – og har altså givet to transportskoler topkarakterer.

Erhvervsskolerne vurderes på baggrund af et spørgeskema
Oplæringsvirksomhederne vurderer deres tilfredshed med erhvervsskolerne og deres elever gennem et spørgeskema. På baggrund af besvarelse vurderes erhvervsskolerne og deres uddannelser på en skala fra 1 til 10, hvor 1 er et udtryk for den mindst mulige tilfredshed og 10 er et udtryk for den størst mulige tilfredshed. Her scorede to transportuddannelser hele 10 point, og netop derfor placerer transportuddannelserne sig i toppen af virksomhedstilfredsheden med erhvervsskolernes uddannelser.

Generel høj virksomhedstilfredshed
Tallene fra 2023 viser generelt, at virksomhederne er tilfredse med samarbejdet med erhvervsskolerne. Gennemsnittet for virksomhedernes tilfredshed med erhvervsskolerne og deres elever i 2023 ligger på 7,46.

Godt gået af transportuddannelserne!

Find statistikken og se, hvordan tilfredsheden er med de forskellige skoler her.

- TUR

facebook twitter