Unge kvinder på erhvervsskoler i fællesskab for et bedre studiemiljø

20. februar 2024

Hillerød Tekniske Skole har oprettet et pigenetværk, der skal forbedre studiemiljøet for unge kvinder på uddannelsen. Historisk set, kan det nemlig være svært at være kvinde på en erhvervsuddannelse.

Unge Kvinder På Erhvervsskoler Kæmper For Bedre Studiemiljø

Foto: Lars Dawa Kalsang

I en branche, hvor kvinder traditionelt set har været underrepræsenteret, vil Hillerød Tekniske Skole gøre en bedre indsats for et trygt studiemiljø, hvor alle skal behandles med respekt og ligeværd. Derfor har de oprettet et pigenetværk, hvor de kvindelige elever mødes hver måned. Her bliver der bl.a. talt om, hvilke udfordringer kvinderne oplever, og hvordan de sammen kan imødekomme de udfordringer, der kan være forbundet med at være en kvinde på en erhvervsuddannelse.

Hillerød Tekniske Skole er en del af uddannelsesinstitutionen U/NORD, som generelt har en række tiltag for at styrke studiemiljøet på uddannelserne. De arbejder bl.a. med mangfoldighed på erhvervsskolerne, og de er i tæt samarbejde med virksomheder med kvindelige lærlinge. Du kan læse mere om U/NORDs forskellige tiltag for et trygt studiemiljø her.

-TUR

Læs mere om pigenetværket i TURs artikel her.

 

facebook twitter