Samarbejde om ladenetværk til den tunge transport i Danmark

15. maj 2024

Norlys og DFDS har taget et skridt mod en grønnere fremtid for den tunge transport i Danmark med lanceringen af et nyt samarbejde.  COLOURBOX51534455

Et nyt samarbejde mellem Norlys og DFDS betyder, at Norlys skal bygge en række nye ladestationer til DFDS, som alle vognmænd - ikke kun DFDS - rundt omkring i landet vil kunne benytte sig af. 

Samarbejdet er opstået som et resultat af manglen på ladestationer, som DFDS har brug for til sin voksende flåde af el-lastbiler i Danmark. Det sikrer, at DFDS får adgang til flere lademuligheder, og giver samtidig Norlys en kundebase, der vil benytte ladestanderne.

Til Transportmagasinet udtaler Ellen Trolle, direktør for Norlys’ ladestanderforretning:

”På den ene side har vognmændene tøvet med at investere i el-lastbiler, fordi der manglede et effektivt ladenetværk. På den anden side har ladeoperatører ikke villet bygge et ladenetværk, før der var el-lastbiler på markedet. Den ’hønen og ægget’-problematik løser vi med dette samarbejde”.

Inden udgangen af 2025 forventes mindst 10 ladestationer at blive opført over hele Danmark som en del af Norlys' landsdækkende ladenetværk. Dette vil betyde, at alle vognmænd, ikke kun DFDS, vil have adgang til at oplade deres biler i dette netværk.

- TUR

Læs hele artiklen om det nye ladenetværk på Transportmagasinet.dk

facebook twitter