1716 - Køreteknik for nørder

Modul 1 - Fokus på mekanisk fysik og afprøvning af principperne for disse under kørsel

Bemærk godskrivning jf. Trafikstyrelsens Bekendtgørelse

Kurset har fokus på den teoretiske og praktiske fysiske mekanik i køreteknik under ekstreme situationer, som pludselige opbremsning, undvigemanøvrer og belæsningens indflydelse på køretøjets bevægelses- og reaktionsmønster. Udover basale teoretiske principper vil deltagerne få mulighed for at afprøve intelligente førerassisterede systemer, der kan understøtte udførelsen af avancerede køretekniske manøvrer.

Kurset giver deltagerne en teoretisk og praktisk forståelse af principper og lovmæssigheder omkring fysikken i køreteknik i særdeleshed under ekstreme situationer, som pludselige opbremsning og undvigemanøvrer og belæsningens indflydelse på køretøjets bevægelses- og reaktionsmønster. På kurset får du ligeledes mulighed for at afprøve køreteknikken i dette gennem praktiske øvelser på køreteknisk anlæg.

Krav til kursuslederen for at sikre høj kvalitet på TURs faglærerkurser:

Kursuslederen medbringer og præsenterer et forslag til lektions- og undervisningsplan for faglærerne, for det pågældende fag, der undervises i.

Undervisningsplanen kan danne grundlag og give inspiration til den lokale undervisningsplan, som faglærerne anvender på egen skole også set i forhold til det vejledende pensum.

Hvem kan deltage?
Kurset henvender sig til alle faglærere der underviser indenfor transportområdet.

Du skal have baggrund som chauffør i enten bus eller inden for godstransport. Deltageren skal have interesse i at forstå og formidle basale og avancerede fysiske modeller samt principperne for defensiv, energirigtig og passagervenlig køreteknik på et avanceret niveau.

Varighed

1 dag

Afviklingsform
Kurset afvikles med afsæt i teori og praktisk kørsel 

Godskrivning:

Iflg. Trafikstyrelsens Bekendtgørelse om kvalitetskrav til visse førere af køretøjer i vejtransport, skal undervisere deltage i relevant efteruddannelse i 3 dage minimum hvert andet år blandt de emner, som er anført i bilag for denne bekendtgørelse.

Ved deltagelse i dette faglærerkursus, kan deltageren efter gennemført uddannelse dokumentere hvad der svarer til 1 dags relevant efteruddannelse.

Skal medbringes
Deltagere skal medbringe bærbar PC og praktisk tøj der passer til vejret. 

Kursusleder
Svend Bahne Rasmussen og eksterne underviser
Svend Bahne Rasmussen har siden 1985 undervist i køreteknik, og har afholdt flere faglærerkurser indenfor køreteknik og trafiksikkerhed.

Sted
Tradium, Ring Djursland, AMU Centervej 2, Kolind, Pederstrup 

Min. antal deltagere:
8

Maks. antal deltagere:
16

 

Online tilmelding

Tilmelding til kurset foregår online via dette link:

Tilmelding

Dato og pris

27. juni 2019
KURSET ER AFLYST GRUNDET FOR FÅ DELTAGERE

Pris:

Kr. 2.250,-

Godskrivning:
læs mere nedenfor jf. Trafikstyrelsens bekendtgørelse

 

For mere information

Vedr. tilmelding:
Kursuskoordinator Jane Ellingsen, je@tur.dk

Vedr. det faglige indhold:
Kursusleder Jes-Peter Nielsen, jpn@turforlag.dk

Deltagerliste

 

 

Nyheder

Nyhedsbrev - udgives hver fredag