Har du problemer med at læse nyhedsbrevet? Klik her for en web-version.


logo


NYHEDSBREV

LUU Nyhedsbrev

Lastbil_efterår

 - TURs nyhedsbrev til de lokale uddannelsesudvalg

EUC Lillebælt: god dynamik i klasselokalet med flere piger på godschaufføruddannelsen
På EUC Lillebælt giver det en god dynamik i klasselokalet, når pigerne kommer og udfordrer mandehørmen, fremgår det i en ny ti minutter lang film, der passende nok hedder "Olie under neglene". Kortfilmen giver et fint og realistisk indblik i hvordan det er at være i gang med en transportuddannelse i dag, når man er af hunkøn.
Læs mere her

Modernisér prøve for store kørekort
Erhvervsskolerne oplever, at der er mange udfordringer, når AMU-kursister og EUD-lærlinge skal erhverve det store kørekort til enten lastbil, bus eller taxa i forbindelse med et kursus- eller uddannelsesforløb. Med udgangspunkt i et nyt notat, som er udarbejdet af Transporterhvervets Uddannelser, er arbejdsmarkedets parter enige om, at det er nødvendigt at modernisere prøveafviklingen for at erhverve det store kørekort.
Læs mere her

God grund til at modernisere prøven for erhvervelse at stort kørekort
Lang sagsbehandlingstid, ufleksible ventetider ved prøvestederne og gammeldags prøveformer er nogle af hovedoverskrifterne for, hvordan det i dag er at tage det store kørekort til enten lastbil, bus eller taxa. Derfor er der god grund til at modernisere prøve for erhvervelse af stort kørekort.
Læs mere her

Resumé af notat: Udfordringer ved erhvervelse af store kørekort
Transporterhvervets Uddannelser (TUR) har udarbejdet et nyt notat, som kortlægger udfordringerne, når AMU-kursister og EUD-lærlinge skal erhverve det store kørekort. Udfordringerne giver stor frustration både for skoler, kursister og lærlinge og i transportbranchen. Samtidig forhindrer udfordringerne at virksomhederne kan få tilført ny arbejdskraft, når der er brug for den. Læs hele notatet eller det korte resumé her.
Læs mere her

Ny ekspertgruppe skal sikre bedre kvalitet og struktur på voksen- og efteruddannelsesområdet
Arbejdsmarkedets efterspørgsel efter kvalificeret arbejdskraft er i konstant udvikling, og virksomhedernes behov for kompetenceudvikling ændrer sig løbende. AMU-systemet har over en årrække været udfordret, og der er tegn på, at uddannelsestilbuddene ikke matcher det, virksomhederne og medarbejdere efterspørger. Derfor nedsætter Regeringen nu, som led i trepartsforhandlingerne, en ekspertgruppe for voksen-, efter- og videreuddannelse, skriver uvm.dk.
Læs mere her

Kæmpetruck er en stor succes
Transportbranchen er hårdt ramt af manglen på faglært arbejdskraft. Men en rekrutteringskampagne med en specialdesignet lastbil i spidsen har siden 1.april 2016 haft stor succes med at besøge skoler i hele Danmark. Nu vil trucken udvide kampagnen, og også lægge vejen forbi kommuner og jobcentre for at lokke flere mennesker ind i førerhuset.
Læs mere her

Flere skal få øje på "Guldet på gulvet"
Hver fjerde vognmand leder forgæves efter nye chauffører. Faktisk er der næsten 10.000 ubesatte stillinger i transport- og handelsbranchen i dag, og det er ikke kun et stort problem for vognmændene, siger branchedirektør hos Arbejdsgiverforeningen for Transport og Logistik, Lars Wesch, ifølge Transportmagasinet.
Læs mere her

Lageruddannelsen også repræsenteret i nyt rollemodelsprojekt
Erhvervsskolernes Elevorganisation (EEO)har netop skudt kampagen "Vejen til en erhvervsuddannelse" i gang - her får udvalgte rollemodelslærlinge selv lov at repræsentere deres fag.
Læs mere her

Trepartsaftale bringer os et skridt nærmere flere praktikpladser – men vi er ikke i mål endnu
Regeringen og arbejdsmarkedets parter har netop indgået en trepartsaftale om tilstrækkelig og kvalificeret arbejdskraft i hele Danmark. Med aftalen forpligter arbejdsgiverne sig på at oprette 8.000-10.000 ekstra praktikpladser, så det bliver mere attraktivt for unge at tage en erhvervsuddannelse, skriver uvm.dk.
Læs mere her

Uddannelsesaftaler kan nu indgås digitalt
Ny, digital løsning skal lette arbejdet med uddannelsesaftalerne for praktikvirksomhederne, erhvervsskolerne og eleverne på erhvervsuddannelserne, skriver uvm.dk.
Læs mere her

- TUR

 

 

 

 

 

 

 


Klik her hvis du ikke ønsker at modtage mails fra TUR