Grøn omstilling på dagsordenen til Chaufførkonferencen 2024

7. maj 2024

Chaufførkonferencen 2024 skabte en inspirerende ramme for at diskutere den grønne omstilling i transportsektoren. Over 100 faglærere deltog i konferencen den 6. og 7. maj, hvor de blev beriget med indsigtsfulde oplæg og engageret i debatter om transportens fremtid.Chaufførkonferencen
Billede: Mark Twin og Mark Arpe Mortensen - oplæg om AI 

Den 6. og 7. maj blev årets Chaufførkonference 2024 afholdt, og her var mere end 100 faglærere samlet for at fordybe sig i temaet ”Den grønne omstilling”.

Lars William fra ATL åbnede ballet med et oplæg om grøn omstilling og dens betydning for transportsektoren. Her belyste han udfordringer og muligheder set fra ATL og Dansk Industris perspektiv og fortalte blandt andet, at godstransporten har formået at reducere sit CO2-forbrug markant de seneste år gennem optimeret vægt- og dimensionseffektivitet.

Digital læring på programmet
Konferencen bød også på fascinerende oplæg om kunstig intelligens, her fik de deltagende fornøjelsen af Mark Arpe Mortensen, specialkonsulent fra CIU, Center for IT i undervisningen, som sammen med sin dygtige AI-tvilling Mark Twin, leverede indsigtsfuld viden om digitale læringsformer og gav faglærerne værdifulde værktøjer til at arbejde med AI.

Oplægget blev godt modtaget, og det var tydeligt, at Mark Twin formåede at fange salens opmærksomhed.

"Det var utroligt interessant at høre om digitale læringsmetoder, både fra Mark Mortensen og Mark Twin. Det viste virkelig de mange innovative måder, vi kan engagere de unge på transportskolerne. Det er selvfølgelig vigtigt, at vi bevarer den kritiske sans i forhold til AI, og at vi tager højde for varierende risici. Fx at der er risiko for vildledning eller manglende læringsudbytte. Men det er fantastisk, hvad AI kan i dag, og vi skal sikre, at vi følger med udviklingen. Jeg kunne da også fornemme en stor nysgerrig og interesse hos faglærerne" udtalte Mogens Ellagaard-Cramer, sekretariatschef hos TUR.

Fremtidens chauffører på scenen
Et andet af årets højdepunkter var TURs talkshow præsenteret af uddannelseskonsulenterne Anders Hiort og Christian Hunter. Anders og Christian havde inviteret TURs rollemodeller med på scenen til en snak om de unge rollemodellers syn på den grønne omstilling. Her fortalte rollemodellerne blandt andet om deres forventninger til nuværende og fremtidige arbejdsgivere i relation til grøn omstilling, samt hvilke kompetencer chaufførelever bør opnå for at klare sig godt på en bæredygtig arbejdsplads.

Mini-oplæg satte gang i sagerne
TUR havde som altid arrangeret en række minioplæg, hvor forskellige eksperter indtog konferencen for at præsentere nyeste udviklinger og tendenser i transportbranchen. Her fortalte Jens Poulsen fra Sawo bl.a. om de seneste ændringer i reglerne for lastbilers vægt og længde, mens Jesper Vigsø Rimmen fra Rema1000 beskrev virksomhedens overgang fra diesel til elektriske køretøjer og gav indblik i de tiltag, som Rema1000 har foretaget for at opgradere deres transport og opladningsinfrastruktur.

Administrativkonferencen: Engagerede deltagere
Samtidig med Chaufførkonferencen 2024 blev Administrativkonferencen 2024 afholdt. TUR har tidligere haft succes med at kombinere de to populære konferencer, og i år var ingen undtagelse. Cirka 30 kursussekretærer og uddannelseskonsulenter deltog for at få den nyeste viden under konferencen, som blev ledet af uddannelseskonsulenterne Michael Ørum Henriksen og Jørgen Jæger.

Programmet for Administrativkonferencen indeholdt bl.a. nyt om AMU og EUD, AMU-kvalitet, juridiske forpligtelser ved udstedelse af certifikater og opdateringer om AMU-prøver. De fremmødte var engagerede og stillede mange relevante spørgsmål under oplæggene, hvilket bidrog til en rig og frugtbar diskussion.

TUR takker for i år og ser frem til at byde velkommen igen næste år.

- TUR

Se hele programmet for Chaufførkonferencen.
Se hele programmet for Administrativkonferencen. 

facebook twitter