Nye regler for varebiler

29. juni 2018

Ny lov indebærer uddannelseskrav til både vognmænd og chauffører af varebiler.

Nye -regler -for -varebiler

Den 4. juni 2018 blev en ny lov om godskørsel vedtaget. Loven skal bidrage til at bekæmpe sort arbejde, socialt bedrageri og illegal arbejdskraft samt at øge trafiksikkerheden.

Formålet med loven er at etablere en national tilladelsesordning for varebiler eller vogntog, hvis tilladte totalvægt overstiger 2.000 kg, men ikke 3.500 kg, og som udfører godskørsel for fremmed regning med gods med en samlet vægt på mere end 11 kg pr. stykgods (dvs. den samlede vægt af den enkelte pakke eller kolli). Tilladelsesordningen er en tilpasset udgave af de krav, som i dag gælder for godskørsel for fremmed regning med lastbiler på over 3.500 kg.

Uddannelseskrav til både vognmænd og chauffører
De væsentligste ændringer er uddannelseskrav til både vognmænd og chauffører, der tilknyttes tilladelsesordningen. For chaufførerne vil der være tale om både en grund- og efteruddannelse. Nærmere bestemmelser om krav og varighed til uddannelse og efteruddannelser er endnu ikke fastlagt, men vil fremgå af bekendtgørelsen som forventes udstedt i 3. eller 4. kvartal 2018.

Loven træder i kraft pr. 1. januar 2019.

- TUR

Læs mere på Folketingets hjemmeside

facebook twitter