Bekymring omkring lav tilgang til varebilskurserne

28. juni 2019

Transportskolerne melder, at tilmeldingstallet til varebilskurserne er lavere end forventet. Det vækker bekymring i branchen.

Bekymring Omkring Lav Tilgang Til Varebilskurserne

De nye krav på varebilsområdet, der træder i kraft på mandag den 1. juli, kræver efteruddannelse, men meldingerne fra branchen er, at kun knap halvdelen af et estimat på 5.000 chauffører har gennemført den nødvendige uddannelse og dermed tilegnet sig de påkrævede beviser.

- Meldingerne fra skolerne er, at tilmeldingen til varebilskurserne er en del lavere, end det kunne forventes. Færdselsstyrelsen har for nyligt meddelt, at kun ca. halvdelen af forventede 5.000 chauffører har gennemført den påkrævede uddannelse, siger Mogens Ellgaard-Cramer, uddannelseskonsulent i TUR.

Alle skal aktivt leve op til kravene
Skolerne annoncerer mange kurser - både den grundlæggende for nye chauffører og efteruddannelsen for de erfarne chauffører. Alle skal tage aktiv del i at de påkrævede beviser er i hus, inden kravene træder i kraft.

- Der er en velbegrundet bekymring for, om alle er klar til denne dato. Alle, både vognmænd og chauffører, skal aktivt søge om godskrivning af erfaring ved Færdselsstyrelsen eller gennemføre uddannelse inden 1. juli 2019. Det ser ud til, at tiden er løbet fra dem, og det kan betyde, at der mangler chauffører med den rigtige uddannelse, siger Mogens Ellgaard-Cramer.

Hvis chauffører kører uden bevis, kan både chauffør og vognmand straffes med en bøde.

- TUR

Læs også: ”Har du husket dit bevis til varebil?

Læs mere om reglerne på www.varebilskrav.dk

Find kurser til chauffører på amukurs.dk:

facebook twitter