Nye tværfaglige UUL-projekter er igangsat

23. juni 2020

Den ene analyse omhandler mulighed for fjernundervisning på personbefordring og vejgodstransport. Den anden analyse fokuserer på etablering af fleksible uddannelser målrettet bl.a. tosprogede.

Nye tværfaglige UUL-projekter er igangsat

TUR har påbegyndt to analyser finansieret af UUL-puljen fra Børne- og undervisningsministeriet. Den ene analyse omhandler mulighed for fjernundervisning på personbefordring og vejgodstransport. Den anden analyse omhandler etablering af fleksible uddannelser målrettet tosprogede og personer med boglige udfordringer.

Fjernundervisning på udvalgte FKB’er indenfor personbefordring samt vejgodstransport
Analysen er et tværfagligt projekt mellem personbefordring og vejgodstransport. Formålet er at identificere, hvilke mål der til dels må og til dels kan egne sig til at digitalisere hele eller dele af kurset.

Disse AMU-mål er inkluderet i analysen: FKB 2220 National og international personbefordring med bus, FKB 2288 Personbefordring med bybus og rutebil, FKB 2859 Personbefordring med mindre køretøjer, FKB 2280 Vejgodstransport, FKB 2225 Tanktransport, FKB 2226 Transport af levende dyr, FKB 2227 Særtransport, FKB 2297 Renovation, FKB 2298 Vinter-tjeneste, FKB 2719 Flytning og møbeltransport, FKB 2732 Mobile kraner, FKB 2733 Mobilkraner med ballast, FKB 2290 Lager, terminal- og logistik, FKB 2795 Havn og terminal.

Analysen forventes afsluttet i første kvartal af 2021.

Etablering af nye fleksible uddannelser målrettet tosprogede og personer med boglige udfordringer
I samarbejde med transportskolerne vil TUR undersøge, hvordan fleksible uddannelser i forhold til tosprogede samt personer med etnisk dansk baggrund med sproglige/boglige udfordringer, så kursisterne er bedre rustet til at leve op til uddannelsernes krav.

Undersøgelsen tager udgangspunkt i AMU-kurserne ”Personbefordring med bus” og ”Godstransport med lastbil”. Begge kurser stiller høje krav om sproglig forståelse og kompetence i både de teoretiske og praktiske prøver. Derudover har begge kurser en varighed på 30 dage, hvilket er den maksimale bevillig for jobrettet uddannelse. Derfor vil analysen fokusere på mulighederne for fleksibel afholdelse af kurserne, således de er tilpasset kursisternes sproglige forudsætninger og efterlever reglerne udstedt af den pågældende myndighed.

Analysen forventes afsluttet i september 2020.

- TUR

 

facebook twitter