Nyt fra BAB-området

13. december 2022

BAB 3-kursus har fået ny kursusstruktur, og derfor udfases de gamle kurser i første kvartal af 2023. Derudover forventer TUR, at der ved årets udgang kommer et nyt kursus om el-busser.

BAB

Foto: Colourbox

Det gamle BAB 3-kursus (49759 Befordring af fysisk handicappede passagerer) har fået ny kursusstruktur, og består nu af to nye kurser:

  • BAB 3A (49974 Befordring af fysisk handikappede med liftbil)
  • BAB 3B (49975 Befordring af fysisk handicappede med trappemaskine)

Begge kurser varer to dage.

Trafikselskaberne har ytret ønske om det gamle BAB 3-kursus skal udfases tidligere, end først planlagt. Derfor vil udfasningen ske i slutningen af 1. kvartal i 2023. Samtidig opfordrer TUR skolerne til udelukkende at udbyde de to nye BAB 3-kurser.  

I de to nye modul 3-kurser stilles der stadig krav om en teoretisk og en praktisk prøve. Derfor har Multitest udviklet en ny funktion til at registrere den praktiske prøve med ”tabletvisning”.

TUR har udarbejdet vejledninger til de nye kurser. De findes i Skolernes rum på tur.dk

Nyt kursus: Praktisk kørsel med el-busser

TUR forventer at få godkendt et nyt kursus med titlen ”Grundlæggende kørsel med el-bus” inden årets udgang. Kurset varer tre dage, og det primære formål er, at deltagerne får et generelt kendskab til el-busser samt kendskab til praktisk kørsel med el-busser.  

- TUR

facebook twitter