Transportelever får hjælp til at finde praktikplads

14. september 2018

TUR Lærepladsformidling er et tilbud til alle elever på grundforløbet, der gerne vil finde en læreplads. Ordningen er et samarbejde mellem DI, Dansk Erhverv og 3F.

Transportelever Faar Hjaelp Til At Finde Praktikplads

For at gøre transportuddannelserne mere attraktive er 3F, DI og Dansk Erhverv gået sammen om at etablere en lærepladsformidling, der skal hjælpe med at finde lærepladser til elever, der har afsluttet grundforløb 2. Dette skal bl.a. nedbringe den tid, der går, fra eleverne afslutter deres grundforløb, til de indgår uddannelsesaftale med en virksomhed.

TUR står for at varetage lærepladsformidlingen og har ansat en praktikpladskonsulent, der i tæt samarbejde med transportskolerne og organisationerne skal hjælpe elever med at finde en praktikvirksomhed. Det er en opgave, der især indebærer en opsøgende indsats i forhold til de ikke-uddannelsesaktive virksomheder.

Krav til eleverne om aktiv deltagelse
For at være med i ordningen skal eleverne være aktive på grundforløbet og sørge for at være aktivt opsøgende efter en læreplads. Derudover skal de være indstillede være fleksible i forhold til at kunne blive tilbudt en læreplads, der vil indebære transporttid, såfremt det ikke er muligt at finde en læreplads tæt på elevens hjem, eller en uddannelsesaftale på en af de beslægtede transportuddannelser, som grundforløbet giver adgang til.

Spørgsmål om TUR Lærepladsformidling kan rettes til TURs praktikpladskonsulent Jan Larsen på jl@tur.dk eller direkte telefon 81454520.

- TUR

Læs materiale om TUR Lærepladsformidling

facebook twitter

Nyheder

Nyhedsbrev - udgives hver fredag