Årets julehilsen fra sekretariatschefen

18. december 2023

TURs sekretariatschef Mogens Ellgaard-Cramer gør status efter et travlt år, hvor digitalisering og grøn omstilling har været på dagsordenen.

 MC Billede
Af Mogens Ellgaard-Cramer, sekretariatschef i TUR

Glædelig jul!

Året 2023 har været et begivenhedsrigt år for TUR, præget af fællesskab, styrket sammenhold og en vedvarende ånd i sekretariatet. Vi har arbejdet hårdt og engageret os i digitalisering og grøn omstilling, hvilket har ført til spændende fremskridt.

Vores bæredygtige tilgang har b.la. resulteret i lanceringen af et faglærerkursusprogram med stort fokus på grøn udvikling. Sammen med udviklingen af mere miljøvenlige kurser og nye uddannelsestilbud til faglærerne, åbner det mulighed for både virksomheder og medarbejdere til at udvide deres kompetencer i en bæredygtig retning.

Introduktionen af de digitale uddannelsesbøger TUR Transport og TUR Ambulance er også en betydningsfuld milepæl i vores arbejde og en stor gevinst for både skoler, elever og virksomheder. Disse nye apps forventes utvivlsomt at forbedre læringsmiljøet for elever og lærlinge.

Samtidig har vi arbejdet fokuseret med Multitest, som har været genstand for kontinuerlige opgraderinger i løbet af året. Nu er det muligt for deltagere at få et klart overblik over resultater efter endt prøve, og det er muligt at få læst prøvespørgsmål op på flere forskellige sprog. Vi ser frem til at bygge videre på denne succes og har store ambitioner for systemet i det kommende år.

I 2024 har vi også budt velkommen til nye medarbejdere og foretaget organisatoriske ændringer i sekretariatet. Dette betyder, at vi nu står stærkt og er klar til at tage fat på nye udfordringer i det kommende år.

Jeg vil også benytte anledningen til at takke alle samarbejdspartnere og myndigheder for det givende samarbejde, der har præget vores fælles indsats. En særlig tak skal også rettes også til skoler og virksomheder inden for transportbranchen for et stærkt samarbejde.

2024 begynder grønt
Vi indleder 2024 med en grøn start, hvor vores engagement i bæredygtighed og grøn omstilling forbliver i fokus. Desuden står dialogmøder med skolerne og nye projekter højt på vores dagsorden. Her vil jeg kort nævne nogle få AUB-projekter, som vi igangsætter i det nye år: Fastholdelseskonference, Lærepladsformidlingen, Transporterhvervets Mentoruddannelse og DM i Skills.

Et andet spændende projekt, som ser dagens lys i 2024, er vores nye hjemmeside. Hjemmesiden er under opbygning, og vi forventer at lancere det nye tur.dk i foråret 2024.

Med dyb taknemmelighed for jeres dedikation og bidrag i 2023 ønsker jeg jer alle en glædelig jul og et godt nytår. Jeg ser frem til at fortsætte vores gode samarbejde og tage fat på nye udfordringer i 2024.

Hjertelige hilsener

/MC

facebook twitter