Håndbogen Vejtransport af farligt gods – Stykgods og tank/tankcontainer er nu på lager i 15. udgave

5. juli 2023

Færdselsstyrelsens bekendtgørelse nr. 596 af 26. maj 2023 om vejtransport af farligt gods trådte i kraft 1. juli 2023. Den nye bekendtgørelse introducerer bl.a. mængdegrænser for privates transport af fyrværkeri og flaskegas.

Farligt Gods 2023_redi

Håndbogen Vejtransport af farligt gods - Stykgods og tank/tankcontainer indeholder de regler, som skal følges nationalt og internationalt ved transport af farligt gods i emballager som stykgods, med tank eller med tankcontainer.

Bogen er ajourført med reglerne i ADR-konventionen 2023. Den nye bekendtgørelse introducerer bl.a. mængdegrænser for privates transport af fyrværkeri og flaskegas.

Desuden er der sket ændringer i de nationale bestemmelser for vejtransport af husstandsindsamlet affald, der kategoriseres som farligt gods. Dette sker bl.a. for at imødekomme ønsker fra branchen og lette kommunernes indsamling af husholdningslignende farligt affald fra fx husstande og virksomheder.

Vejtransport af farligt gods indeholder som noget nyt Tabel A opsat vertikalt i stedet for horisontalt. Det letter læsning ved opslag i tabellen. Dette har været et stort ønske i markedet, som nu er imødekommet.

Vejtransport af farligt gods kan bestilles på shop.turteori.dk her.

- TUR Forlag

facebook twitter