De unge har fået øjnene op for de mange muligheder i transportbranchen: 19 tilmeldte på disponentuddannelsen

1. februar 2024

Dette års disponentuddannelse på TEC i Hvidovre har fået rekordmange tilmeldinger. Det skyldes en ny tendens blandt både elever og virksomheder, mener Karen Nørregaard, der er uddannelsesleder på TEC i Hvidovre.

Modelbillede Disponentuddannelsen (3)

Det er kun anden gang, at TEC i Hvidovre udbyder et hold på overbygningen, og på det første hold, der startede i 2023, var der kun 5 elever. På TEC i Hvidovre er de derfor også meget glade for den hurtige tilmelding på årets første hold. Ifølge Karen Nørregaard kan succesen både tilskrives dedikerede undervisere og konsulenter, der er gode til at fortælle om overbygningen, men det viser også en tendens i samfundet:

Virksomhederne er blevet klar over, at de dygtigste ansatte vil følge de virksomheder, der har de bedste vilkår. Og der er en tendens til, at de vilkår bl.a. afspejles i uddannelse og udviklingsmuligheder. Samtidig vil eleverne gerne være en del af karrieresamfundet, og vil ikke nødvendigvis finde ro i at lave det samme hele livet. Der er altså kommet en større opbakning både fra virksomheder og fra elever,” fortæller Karen Nørregaard.

Det er positivt at se, at flere vælger efteruddannelser i transportbranchen. Ikke fordi det ikke er positivt at have arbejdskraften ude i felten, men fordi det sætter fokus på, at der er mange muligheder i transportbranchen – og det kan tiltrække flere unge til branchen generelt, mener Karen Nørregaard.

Eleverne synes, at det er rigtigt fedt, at de kan læse videre blive en del af uddannelsessystemet. De er ved at få øjnene op for, at transportbranchen faktisk giver karrieremuligheder, og hvis vi kan fortælle folkeskoleeleverne om de muligheder, så kan det være, at der er flere, der vælger os til”, slutter Karen Nørregaard.

På TEC Hvidovre regner de med, at tendensen fortsætter. De har i hvert fald besluttet sig for at udbyde et hold allerede igen til august, i stedet for at starte til januar som vanligt.

Læs mere om disponentuddannelsen på TURs hjemmeside.

- TUR

facebook twitter