Elevdemokrati: Elever på erhvervsskolerne vil styrke den demokratiske selvtillid blandt deres medstuderende

13. februar 2024

En række elevorganisationer er gået sammen for at give eleverne på erhvervs- og handelsskolerne mere demokratisk indflydelse og selvtillid på deres uddannelser

Elevdemokrati

Det er Landssammenslutningen af Handelsskoler og Erhvervsskolernes ElevOrganisation, der har slået sig sammen, for at styrke elevernes demokratiske forståelse gennem projektet: ElevfællesSKABER.

Det landsdækkende ElevfællesSKABER skal øge trivsel og engagement blandt eleverne på erhvervsuddannelserne, fortæller formand for Erhvervsskolernes ElevOrganisation om projektet:

Vi er klar over, at elever på erhvervsskolerne generelt deltager mindre i valg og demokratiet i samfundet. Men deres stemme er vigtig, både på skolen og i samfundsdebatten. Hvis vi med projektet kan sikre at flere unge engagerer sig aktivt, så vil det være godt ikke kun for de unge, men for hele det danske demokrati. Alle stemmer fortjener at blive hørt, siger Julie K. Madsen.

På længere sigt er det nemlig ikke kun den demokratiske proces på skolerne, der skal styrkes gennem projektet, men også den demokratiske indflydelse fra folk med erhvervsfaglige uddannelser senere i livet.

Ifølge Kasper Palm, der er formand for Landssammenslutningen af Handelsskoleelever, handler projektet om demokratisk selvtillid:

Den demokratiske selvtillid starter på skolen, hvor den kan øves i et trygt miljø. Elevråd er for mange det første skridt ind i det repræsentative demokrati, men elevråd på erhvervsskolerne har nogle unikke udfordringer, fortæller Kasper Palm, der håber at se flere politisk engagerede erhvervsuddannede i fremtidens Danmark.

Læs den fulde pressemeddelelse og mød formændene fra projektet på Ritzaus hjemmeside her.

- TUR

facebook twitter