100års jubilæum for dansk taxaselskab: Det kræver grønne initiativer og omstillingsparathed

31. januar 2024

Det kræver sit for en virksomhed at leve 100 år i det danske samfund. Noget tyder på, at hemmeligheden kan være omstillingsparathed, socialt ansvar og grønne initiativer – i hvert fald, hvis man spørger Aarhus og Horsens Taxa.

Aarhus Taxa 100 År

At køre taxi i 1924 var et noget andet billede end i dag, derfor har danske taxaselskaber også været nødt til at være omstillingsparate. Branchen er blevet påvirket af stigning i trafik, udviklingen af internettet og online bestillinger, mens bilerne har skiftet brændstof - og det kræver, at man som virksomhed kan følge med ændringerne.

En af de danske Taxaselskaber, der har formået at følge med, er Aarhus og Horsens Taxa, der i 2024 fejrer deres 100-års jubilæum.

Siden 2024 er biler blevet hurtigere, selskaber er blevet større, lovgivninger er blevet strengere og den grønne omstilling er sat i højsædet. Ifølge Adm. Direktør hos Aarhus og Horsens Taxa, Astrid Donnerborg, er innovation den eneste vej frem for branchen:

”Måske flyver taxierne om 100 år? Ingen ved det, men vi har tænkt os at være ved rattet på hele turen.” Sådan skriver hun i et LinkedIn-opslag i anledning af jubilæet.

Det er ikke alle selskaber, der når et 100-års jubilæum, og det kunne da også ses, da både Transportminister Thomas Danielsen (V) og Aarhus’ borgmester, Jakob Bundsgaard (S) deltog i fejringen af selskabet den 23. januar 2024 i Århus.

Du kan læse om de nødvendige omstillinger, om grønne initiativer og udfordringerne i 100års taxakørsel i Århus Stiftstidende her.

TUR har igennem de seneste par år også haft øget fokus på den grønne omstilling. I 2023 lancerede vi fx et faglærerkursusprogram med stort fokus på grøn udvikling. Sammen med udviklingen af mere miljøvenlige kurser og nye uddannelsestilbud til faglærerne, åbner det mulighed for både virksomheder og medarbejdere til at udvide deres kompetencer i en bæredygtig retning.

Se TUR Faglærerkursusprogram her!

Tillykke til Aarhus og Horsens Taxa.

- TUR

 

facebook twitter