Kvinder inspirerer kvinder – til at vælge transportbranchen

18. januar 2024

Når unge kvinder fra transportbranchen fortæller om deres gode oplevelser med uddannelse og arbejdsdag, så tiltrækker det opmærksomhed fra andre unge kvinder. Det lod i hvert fald til at være tilfældet under uddannelsesoplæg tirsdag formiddag.

Kvinder Inspirerer Kvinder

 

Da TURs rollemodel, og buschauffør, Rie Nielsen fortalte om sin uddannelse på FGU Gladsaxe, var der mange unge kvinders hænder i vejret. Rie Nielsen er en af de unge, der repræsenterer kvinder i erhvervsbranchen, og når hun holder oplæg ude på skolerne, prøver hun at vise unge, at der er mange grunde til at elske arbejdet i transportbranchen – også som kvinde.

Ries uddannelse til buschauffør tiltrak opmærksomhed blandt de unge kvinder på FGU, hvor de opfølgende spørgsmål gik på alt fra løn, til hjælp til ordblindhed under uddannelsen. For Rie er det vigtigt at forsøge at inspirere med sin egen historie:

Det betyder meget for mig at kunne hjælpe unge kvinder med at se, hvilke muligheder de OGSÅ har. Når jeg fortæller om de personlige udfordringer, jeg har haft, så håber jeg, at de unge kan se, at det er muligt at tage en uddannelse alligevel – og at blive glad for sit arbejde. Jeg har fundet ud af, at det passer mig enormt godt at være buschauffør – og det har været en måde at ændre udfordringer til fordele, fortæller Rie, der er modtager sit svendebrev som buschauffør om en måneds tid.

Du kan booke Rie eller en af de 12 andre rollemodeller til et oplæg helt gratis.

Du kan læse mere om både rollemodellerne og oplæggene her.

- TUR

 

facebook twitter