Vildt udlandseventyr for unge faglærte: Emmelie klar til roadtrip i Australien

4. januar 2024

For unge, der ønsker at kombinere deres faglige ekspertise med et eventyrligt udlandsophold, åbner ScandiMate dørene til spændende muligheder. Det er 20-årige Emmelie Carlsen beviset på. Med hjælp fra ScandiMate har hun netop sagt ja til at realisere sin drøm om at rejse til Australien. Her skal hun i et års tid køre lastbiler på kryds og tværs af det imponerende kontinent.

Emmelie Abroad .redi

Emmelie Carlsen fra Hjørring går en spændende fremtid i møde. Til april sætter hun sig ombord på flyet til Sydney. Her skal hun sammen med en række andre unge i alderen 20-35 år prøve sin faglighed af under varmere himmelstrøg.

Efter ankomst får Emmelie base i Sydney, hvor hun med ansættelse i en stor vognmandsvirksomhed skal køre europæiske, amerikanske og asiatiske lastbiler på tværs af Australien. Kontakten har hun fået gennem ScandiMate, som hjælper unge erhvervsuddannede med, i en kortere periode, at etablere en base i udlandet.

Glæder sig til nye udfordringer og oplevelser

Emmelie glæder sig til de nye udfordringer, og hun er ikke bange for at rejse alene eller møde nye mennesker. I tre år har hun været både ambassadør og rollemodel for TUR, og hun har derfor været rundt i landet og holdt uddannelsesoplæg for flere hundrede unge mennesker.

Nu er hun ved at tage fat i sit næste eventyr - langt væk fra Hjørring og alt det, hun kender. Men sommerfuglene i maven er gode, for Emmelie, der i efteråret 2023 blev fagudlært chauffør, elsker at lære nyt og har altid været rejselysten:

Jeg glæder mig helt vildt til at komme afsted, og jeg tror, at det bliver den vildeste oplevelse. Jeg er sikker på, det også bliver hårdt, men det bliver det hele værd. Det føles lidt som at skulle på et langt roadshow. Jeg har kørt eksportkørsel, siden jeg var 18 år, så jeg er også vant til at være hjemmefra”, fortæller hun.

Mange muligheder med en transportuddannelse

Emmelie håber, at hun med sin tur til Australien kan være med til at sætte fokus på, at unge faglærte også kan bruge deres uddannelse til at komme udenlands:

At komme ud og lære i verden er typisk noget, vi hører, er forbeholdt akademikere, der har taget lange, videregående uddannelser. Jeg synes, det er vigtigt, at man kan det samme med en erhvervsuddannelse, og at andre unge, der er interesserede i en transportuddannelse, ved det. Jeg vil derfor blogge om min rejse på TURs Facebookprofil og Instagramprofil om mit liv down under, og jeg håber, at det kan få andre til at overveje, om det ikke er noget for dem”.

Selvom Emmelie glæder sig til de nye eventyr, så kommer hun også til at savne Danmark og sin virksomhed:

Vendelbo Spedition støtter op om min rejselyst. De synes bare, det er fedt, at jeg har lyst til nye udfordringer og at lære nyt. Forhåbentlig får jeg en masse ny erfaring og viden, som jeg kan tage med hjem til virksomheden. At Vendelbo Spedition støtter op om min Australien-tur, gør det meget bedre. Og vi har aftalt, at jeg skal tilbage bag førersædet hos dem, når jeg er retur”.

Praktisk information om udlandsrejse med ScandiMate

ScandiMate regner med at sende 10 personer afsted i løbet af 2024. En tur gennem ScandiMate varer typisk 6-12 måneder. Det er stadig muligt at tilmelde sig holdet med afgang i april 2024.

Pakkepris og fordele ved at rejse med ScandiMate:

  • dkk 39.995,
  • Flybilletter til din destination
  • Rejseforsikring (6 måneder)
  • Bolig (første 4 uger)
  • 1 års arbejdstilladelse og visum gebyrer
  • Kontaktperson
  • Lokal bankkonto
  • Lokalt sim-kort
  • Lovpligtigt sikkerhedskursus
  • Udenlandsk skattenummer
  • ScandiMates rådgivning
  • Et unikt fællesskab og venskaber for livet
  • Jobservice inkluderet (værdi 10.000, -)

Det er et krav, at man er fagudlært for at tage afsted med ScandiMate. Ydermere er det et krav i Australien, at rejsende har et disponibelt beløb på sin konto på 25000 kroner ved indrejse i landet. 

- TUR

Følg Emmelies rejse og forberedelser til Australien på TURs Instagram-profil og Facebook-side

Læs mere om mulighederne med ScandiMate her!

facebook twitter