Godt samspil mellem teori og praksis skaber velkvalificerede ambulancebehandlere

5. marts 2024

Mød Emil Raun, nyuddannet ambulancebehandler, der deler indsigt i det afgørende samspil mellem teori og praksis på ambulancebehandleruddannelsen. Emil er overbevist om, at vekseluddannelsen har styrket hans evne til at træffe velinformerede beslutninger i pressede situationer. Emil ser nu frem til at anvende sine færdigheder som færdiguddannet behandler.

Godt Samspil Mellem Teori Og Praksis Skaber Velkvalificerede Ambulancebehandlere

Efter tre års intens uddannelse og oplæringsperioder blev Emil Raun fuldt udlært i februar 2024. I et interview med Reddernes Udviklingssekretariat deler Emil sin opfattelse af, hvordan det omfattende forløb under ambulancebehandleruddannelsen har styrket hans evne til at håndtere udfordringer som nyuddannet ambulancebehandler.

Emil fortæller:

”Det er jo svært at hænge teori op på praksis, hvis man ikke øver det, og det er man bare nødt til i et fag som vores. Vores fag er jo et håndværk. Der er jo ikke så meget at rafle om. Man skal være teoretisk stærk. Man skal vide en hel del om anatomi og fysiologi. Og farmakologi og så videre. Men i sidste ende, så er det jo vores hænder, vi bruger, i et eller andet omfang. Selvfølgelig skal man have hovedet med. Man skal vide, hvad det er man laver. Men i bund og grund er det jo et håndværk”.

Netop kombinationen af teori og praksis er en af grundene til, at Emil valgte uddannelsen. Emil uddyber:

”Så jeg valgte uddannelsen fordi den er bygget op af teori og praksis, som hånd i hanke, og at praksis faktisk vægtede højere i den forstand, at praktikperioderne er så lange, som de er. Når vi var på skolen, så havde vi intensive teoretiske dage om, hvordan hjertet fungerer, eller hvordan sygdomme præsenterer sig. Bagefter går vi ud og øver det, til vi ved, hvordan vi skal reagere”.

TUR ønsker Emil tillykke med sin nye titel som ambulancebehandler og rigtig god vind på sin nye stilling hos Falck i Tårnby.
- TUR

Læs hele interviewet med Emil her.

facebook twitter