EUDTjek er klar til brug

23. marts 2018

Til EUD-dialogmødet med skolerne onsdag d. 14. marts lancerede TUR it-systemet EUDTjek. EUDTjek sætter fokus på bedre dialog mellem skole og virksomhed. Derfor er EUDTjek med at sikre, lærlingen kommer godt igennem sin uddannelse.

EUDTjek -er -klar -til -brug 

Det kan være en udfordring konsekvent at benytte lærlingenes uddannelsesbøger. Ofte bliver bunken af papirer væk eller virksomhederne glemmer at udfylde dem inden næste skoleperiode.

En af hovedfunktionerne, EUDTjek byder på, er en digital version af uddannelsesbogen. I uddannelsesbogen gør den praktikansvarlige og lærlingen status over, hvilke praktiske færdigheder lærlingen har opnået. Dermed spiller EUDTjek en central rolle for at fremhæve praktikvirksomhedens rolle i at gøre lærlingen klar til svendeprøven. Derudover er EUDTjek udstyret med en mailservice, så virksomhederne bliver husket på, hvornår det er tid til at udfylde uddannelsesbogen. Samtidig bliver uddannelsesbogen aldrig væk, for den vil altid være tilgængelig via eudtjek.dk.

Virksomhederne får nemt overblik over lærlingens uddannelse
EUDTjek kommer virksomhederne til gode, fordi it-systemet er udviklet med udgangspunkt i deres behov for nemt at kunne følge med i lærlingens uddannelse. Derfor giver EUDTjek virksomheden adgang til de mest nyttige og efterspurgte informationer:

  • Karakterer, certifikater og kørekort
  • Skoleperioder
  • Fravær

Samtidig ønsker virksomhederne ikke at bruge mere tid end højst nødvendigt på at tjekke op på lærlingens uddannelse. Derfor sender EUDTjek automatisk en mail til virksomheden, når der er registeret nye oplysninger om lærlingen.

EUDTjek kan bruges både på computer, tablet og smartphone.

TUR hjælper skolerne i gang
Siden 2017 har TUR været i dialog med en række skoler, der ønsker at få EUDTjek. Skolerne har fået en grundig introduktion til EUDTjek og er blevet hjulpet i gang med den interne dialog, der er nødvendig for en vellykket implementering.

- Vi ved, at det kan være en omfattende proces at implementere et nyt it-system. Derfor står TUR klar til at hjælpe skoler, der vil i gang med EUDTjek, forklarer kommunikationskonsulent i TUR, Cecilie Villirs.

I løbet af 2018 har TUR afsat ressourcer til at supportere skolerne og hjælpe dem i gang med EUDTjek. TUR tilbyder derfor at komme ud på skolerne og hjælpe med at oprette de første virksomheder og lærlinge i systemet. Derudover yder TUR løbende support bl.a. via en online chat-funktion og spørgsmål-svar-menu på siden.

- Der er altid hjælp at hente, både i form af en online chat-funktion samt i en række vejledninger, såkaldte FAQ ‘er, hvor man kan søge svar på sine spørgsmål. Derudover er man selvfølgelig altid velkommen til at ringe til os, fortæller Cecilie Villirs.

- TUR

Læs også: Uddannelsesbogen bliver aldrig væk eller glemt igen

Læs også: EUDTjek øger kvaliteten og giver det, som virksomhederne efterspørger

facebook twitter