DR1's "De unge truckere" viser vejen

21. april 2016

I medierne kritiseres transportbranchen alt for ofte, men det har DR1' s "De unge truckere", som i foråret er løbet henover skærmen, i den grad udfordret. Og tak for det, lyder det fra Jørgen Aarestrup, formand for Transportens Udviklingsfond og Lars William Wesch, bestyrelsesmedlem i Transportens Udviklingfond i et læserbrev i Information d. 18.april.

Deungetruckere

Her følger et uddrag af læserbrevet:

"I transportbranchen er vi vant til, at det er de negative historier om jobbet som lastbilchauffør der fylder mest. Det har været med til at skabe et forvrænget billede af faget. Alt for få unge kan i dag se sig selv have en fremtid i transportbranchen, da de fejlagtigt tror, at man som chauffør har ringe og ensomme arbejdsvilkår.

Så sent som sidste år fik vi i en analyse fra Voxmeter dokumentation for , at disse fordomme lever i bedste velgående.

Og det er med til at gøre det svært at rekruttere nye medarbejdere til virksomhederne, som inden for få år får brug for op i mod 2.500 nye chauffører.

Derfor har det været særdeles opløftende at følge Jesper, Marcus, Nicklas "Æblekind" og alle de andre af DR' unge truckere, som eftertrykkeligt punkterede myterne, og i bedste sendetid viste, at jobbet som chauffør er både udadvendt, alsidigt og rummer store oplevelser. men frem for alt viste serien, at der i transportbranchen er unge mennesker, der vil noget med deres liv og karriere.

Med De unge truckere har DR vist en helt anden virkelighed end den, som vi normalt kender fra mediedækningen af transportbranchen.

Tak for denne tiltrængte nuance, der - ud over at være godt tv - også kan være med til at fylde de tomme førerhuse op".

-TUR

facebook twitter