Virksomhedernes lærlinge skal være rollemodeller

27. juni 2016

En ny rollemodelkampagne skal til efteråret sætte større fokus på erhvervsuddannelserne blandt elever i 7. og 8. klasse. Kampagnen har brug for de danske virksomheders hjælp og lærlinge, via en aftale mellem Ministeriet for Børn, Undervisning og Ligestilling og Erhvervsskolernes ElevOrganisation (EEO), skriver DI BUSINESS.

HåndtrykVektor

Hver fjerde elev skal vælge en erhvervsuddannelse direkte efter 9. og 10. klasse i 2020. Sådan lyder målet i erhvervsskolereformen. Men på trods af et stigende fokus på manglen på faglærte er det stadig for få unge, som kender til erhvervsuddannelserne.

Her vil EEO sende en række rollemodeller ud på folkeskolerne for at fortælle om de mange muligheder på erhvervsuddannelserne.

Virksomhederne skal pege på de rette lærlinge
Kampagnen “Vejen til en erhvervsuddannelse” skal bruge 60 elever, som selv er i gang med at tage en erhvervsuddannelse, til rollemodeller. De vil i efteråret 2016 besøge 300 af landets folkeskoler i 7. og 8. klasse og holde 30 infoaftener på erhvervsskolerne.

EEO har brug for de danske virksomheders hjælp til at udvælge de dygtige lærlinge eller elever, som er stolte af deres fag og villige tage nogle dage ud af kalenderen for at rejse rundt til folkeskoler.

Læs hele nyheden her

- TUR

facebook twitter