DM i Skills: Transportfagene tiltrækker de unge

17. januar 2020

TURs stand på DM i Skills oplever stor interesse fra nysgerrige unge med mod på at teste deres transportevner af. Lærlinge hjælper de besøgende med at blive klogere på transportuddannelserne.

DM I Skills Transportfagene Tiltraekker De Unge
Kran-, gaffeltruck- og lastbilsimulatorerne samt førstehjælpsøvelserne hos ambulancebehandlerne er populære aktiviteter på TURs stand.

Simulatorer og aktiviteter med førstehjælpsøvelser på TURs stand tiltrækker stor opmærksomhed fra nysgerrige unge mennesker som William og Thomas på 14 og 15 år. De har besøgt standen og oplevet aktiviteterne, og de kunne godt forestille sig at vælge en transportuddannelse.

- Jeg har allerede overvejet en transportuddannelse, og jeg har også set på noget med søfart. Jeg prøvede den simulator med mobilkran, og det var ret spændende, siger William.

- Det var ret fedt at se førstehjælpen, synes jeg. Det må være ret spændende, de skal jo redde folks liv, stemmer Thomas imponeret i.

Transportlærlinge lærer fra sig
Fire transportlærlinge fra TEC i Hvidovre, to fra specialet godschauffør og to fra lageroperatør, har afset tid til at være med på transportuddannelsernes stand i år. Lager- og logistiklærlingen Maria Antonsen er stolt over at være med til at udbrede kendskabet til transportuddannelserne, hvor hun skifter kasket fra lærling til læremester.

- Det er rigtig sjovt at være med på standen her på Skills! Jeg besvarer de besøgendes spørgsmål og fortæller alt hvad jeg kan om min hverdag i branchen. Det er sjovt at træde ud af lærlingerollen og så være den, der lærer fra mig ved simulatorerne, siger Maria.

Udover at høre om uddannelserne fra lærlingene på standen, kan de besøgende også prøve både en lastbil-, kran og gaffeltrucksimulator, samt køre lastbil med VR-briller fra TUR Forlag. Der er også daglige konkurrencer og sjove snapfiltre man kan bruge til at finde sin indre transportlærling.

- TUR

Følg os på Facebook

Se programmet for DM i Skills 2020

facebook twitter