Stor ros til årets tre legatmodtagere

4. november 2010

Mogens Findalen Fondens hæderslegat blev i år overrakt til tre personer, der hver i sær har gjort en helt særlig indsats i forhold til udvikling af de danske transportuddannelser.

Når man taler om udvikling af uddannelser inden for transportområdet, fortjener særligt tre personer meget stor ros, og der blev derfor ikke sparret på komplimenterne, da de tre fik overrakt årets legater fra Mogens Findalen Fonden onsdag den 3. november. "Vi er virkelig glade for at kunne rette en særlig tak til og hædre disse personer, der har haft en helt afgørende indflydelse på udviklingen af vores uddannelser. Høje kvalitetskrav, kreativitet og et kæmpe engagement er nøgleord, der karakteriserer dem hver i sær", fortæller TURs sekretariatschef Hans Christiansen. Det er Transporterhvervets UddannelsesRåd (TUR), som i år for anden gang har haft fornøjelsen af at uddele denne særlige hæder.

De tre legatmodtagere
Mange stærke kandidater var i år blevet indstillet til legatet, men årets legatmodtagere blev:

  • Brian Billing, kursusansvarlig og underviser hos SAS Ground Handling
  • Jens Erik Christensen, gruppenæstformand i 3F Esbjerg
  • Jan Larsen, faglærer og teamleder på EUC Vest

Brian Billing modtog bl.a. legatet for sin mangeårige indsats med at sikre et højt og relevant fagligt niveau på lufthavnsuddannelserne inden for både AMU og EUD. Jens Erik Christensen modtog legatet for sit imponerende uddannelsespolitiske arbejde, der bl.a. har gjort ham til en af hovedarkitekterne bag Meritvejen. Den sidste legatmodtager Jan Larsen har også i høj grad gjort sig fortjent til en særlig hæder for sit arbejde med redderuddannelserne, hvor han har markeret sig med en usædvanlig faglig kapacitet.

Om Mogens Findalen Fonden
Mogens Findalen Fonden uddeler hvert år et hæderslegat i form af et pengebeløb til en person, organisation eller institution, der har ydet en helt speciel indsats for udviklingen af de faglige uddannelser. Der er i sær fokus på uddannelse af personer og grupper, der normalt er kortuddannede, og som ikke har særlige traditioner for kompetenceudvikling via uddannelse. Indsatsen kan tillige være rettet mod at højne status for faglig uddannelse. Mogens Findalen Fonden bestyres af Transporterhvervets UddannelsesRåd (TUR), der hvert år vurderer de indkomne indstillinger til hæderslegatet og udpeger prismodtageren.

Læs mere om fonden og legatmodtagerne.

-TUR


 

facebook twitter