Stor tilslutning til vejledermøde om transportbranchen til DM i Skills

25. april 2024

TUR Lærepladsformidling arbejder fokuseret på at informere folkeskoler og andre kommunale vejledningscentre samt organisationer om de mange muligheder, der er for deres elever og borgere i transportbranchen. Derfor var det glædeligt, at hele 35 vejledere deltog i informationsmøde om transportuddannelserne, som blev afholdt i forbindelse med DM i Skills den 18. april 2024.

Vejledermøde

Folkeskolen – og især undervisningen og vejledere – spiller en vigtig rolle i forhold til at kvalificere elevernes valg af ungdomsuddannelse.

Af denne grund var TUR utrolig glade for den store interesse, der var i at deltage i TURs vejledermøde, som blev afholdt i forbindelse med DM i Skills i Roskilde torsdag den 18. april 2024. Her havde hele 35 vejledere tilmeldt sig informationsmødet, der startede med netværk og oplæg på AMU Juul`s Erhvervsskole ved Roskilde.

Her holdt lærepladskonsulenterne Jan Larsen og Aage Brøndum uddannelsesoplæg for de mange fremmødte, som ikke kun blev introduceret til de forskellige erhvervsuddannelser inden for transportbranchen, men også fik indblik i de forskellige specialer og persontyper, der passer til de enkelte jobs, og de mange muligheder, der er, efter endt uddannelse.

Elever skal kende de mange gode fremtidsmuligheder
Mange elever i folkeskolen fravælger desværre en erhvervsuddannelse, fordi de frygter at have dårlige muligheder for at videreuddanne sig.

Det er derfor afgørende at få afdramatiseret valget om en ungdomsuddannelse og sikre, at de unge har viden om, hvilke job- og efteruddannelsesmuligheder, der er med erhvervsuddannelserne i transportbranchen.

På den måde vil valget af en erhvervsuddannelse i transportbranchen ikke virke så definitivt, men derimod som en mulighedsrig ungdomsuddannelse:

”Det er vigtigt, at skolernes og UU centrenes vejledere har et godt kendskab til mulighederne i transportbranchen, der desværre ofte træder i baggrunden for mere ’kendte’ erhvervsuddannelser. Det er vigtigt, at vejlederne kan fortælle de unge, at man ikke låser sig fast med en transportuddannelse. Der er mange fremtidsmuligheder – man kan blive selvstændig, tage en overbygning til disponent, starte på akademiuddannelsen i international transport og logistik eller rejse til udlandet og arbejde i et par år. Lige nu har TUR en rollemodel, som er taget til Australien for at køre lastbil i et år. Det er da en fantastisk mulighed”. Siger Jan Larsen, TUR Lærepladskonsulent.

Til at fortælle om transportbranchens muligheder havde TUR Lærepladsformidling taget en rollemodel med til oplægget, der bl.a. fortalte om sine gode erfaringer med branchen og dens potentiale.

”Det er vigtigt, at vejlederne hører fra de unge selv. At vise ansigtet på en glad transportlærling, kan overbevise vejlederne om, at det er en mulighed, der skal deles med flere unge. Vi havde Louise med til mødet, der først efter hun blev 30 år blev introduceret til branchen og uddannelsen som lageroperatør.

Jan Larsen uddyber:

Før det havde Louise, ligesom mange andre, ingen kendskab til uddannelsen eller branchen. Hun fortæller selv, at hun ville ønske, at hun var blevet vejledt til en transportuddannelse tidligere, fordi hun virkelig trives nu. Så selvom hun er glad for at have prøvet forskellige ting af, opfordrer hun vejledere til at dele branchen mere med de unge.”

Efter afholdt oplæg trillede bussen fra AMU Juul ud til Roskilde Dyrskueplads, hvor vejlederne kunne besøge TURs stand og komme rundt og snuse til de mange andre erhvervsuddannelser, som blev fremvist til uddannelseseventet.

- TUR

facebook twitter