Lageruddannelsen også repræsenteret i nyt rollemodelsprojekt

29. august 2016

Erhvervsskolernes Elevorganisation (EEO)har netop skudt kampagen "Vejen til en erhvervsuddannelse" i gang - her får udvalgte rollemodelslærlinge selv lov at repræsentere deres fag.

EEO

Foto:Stefan Thydal

Ung-til-ung-kommunikation
Det nye projekt har til formål at give erhvervsuddanelserne en stemme ude på folkeskolerne, med en række fagligt stolte og dygtige unge som talerør, der hver især skal repræsentere lige netop deres erhvervsuddannelse.

De udvalgte lærlinge skal ud i landet og "markedsføre" deres uddannelse ude i udskolingen på folkeskolerne. De vil blive trænet i at kommunikere foran større forsamlinger, før de bliver sluppet løs, hvor de samtidig skal være parate til at svare på spørgsmål, efter bedste evne, fra både skoleelever og deres forældre. Rollemodellerne får til gengæld et større netværk, kendskab til hvad der rører sig på erhvervsskoleområdet, og en masse nye kompetencer, de kan skrive på cv'et.

SPV-ambassadør udvalgt til at deltage
Jennifer Bisgaard, som er i lære som lageroperatør, og som har været ambassadør i TUR-projektet "Succes på vejen" (SPV) i gennem de seneste to år, er udvalgt til at repræsentere lagerfaget. Hun kan formentlig trække på sin erfaring fra SPV i det nye projekt, og siger om det:

- Vi skal kort sagt lære de unge, at der er andre veje efter folkeskolen end gymnasiet. Nogle af fordelene ved en erhvervsuddannelse er fx at man får rigtig løn under uddannelsen, man opsamler arbejdstimer hos a-kassen, og man får arbejdserfaring. Disse tre ting får man ikke via gymnasiet eller universitetet.

Rollemodellerne skal besøge 300 folkeskoler i 7. og 8. klasse, og holde 30 infoaftener på erhvervsskolerne i løbet af efteråret 2016, og vi glæder os til at følge med i projektet fra sidelinien.

Læs mere om "Vejen til en erhvervsuddannelse" her

- TUR

facebook twitter