En af de første IGU’ere sidder bag busrattet

23. november 2017

Nazliya Mohammad deltog som en af de allerførste på et hold for buschauffører under IGU-ordningen, og har nu fået opfyldt sin drøm om at blive buschauffør.

Foerste -IGUere -sidder -bag -busrattet 

Nazliya Mohammad fra Syrien er én af de første fra en integrationsgrunduddannelse for buschauffører og sidder nu bag rattet i en bybus i Odense. Hun bestod køreprøverne til bus i andet forsøg i juli, og herefter fulgte en oplæringsperiode på ca. tre uger. Først kom Nazliya på et tre dages internt kursus:

- Vi lærte om rejsekortet og om billetmaskinen. Alle ruter blev gennemgået og vi lærte hvad vi skulle gøre og absolut ikke skulle gøre i forhold til passagererne, siger Nazliya Mohammad.

Herefter var der sidemandsoplæring, som hos Keolis Odense udføres efter et koordineret træningsprogram, hvor nye chauffører kører med passagerer på ruterne med en instruktør ved siden af. Efter de tre uger kørte Nazliya for første gang selv ud på ruten med passagerer.

Uffe Tokehøj, driftschef i Keolis Odense, kan kun bekræfte, at både passagerer og kolleger er meget glade for den altid positive og venlige Nazliya.

- Hun er målrettet, har en jernvilje, samtidig er hun altid glad og er hele tiden parat til at lære noget nyt og til at forholde sig positivt til andre mennesker, siger Uffe Tokehøj.

Læs hele artiklen på Keolis’ hjemmeside

Læs mere om IGU-ordningen på Udlændinge- og Integrationsministeriets hjemmeside

- TUR  

facebook twitter

Nyheder

Nyhedsbrev - udgives hver fredag