Transportskolerne med på ATLs årsdag

20. april 2018

Budskabet på ATLs årsdag var klart: Vi skal fordoble antallet af lærlinge. Og det skal ske i tæt samarbejde med skolerne.

Transportskolerne -med -paa -ATLs -aarsdag (1) 
Adm. direktør i DI, Karsten Dybvad.

Med budskabet om at antallet af lærlinge skal fordobles, var de erhvervsfaglige transportskoler inviteret med til ATLs årsdag den 19. april på Hotel Munkebjerg i Vejle.

- Vi skal investere i at få de unge ind i branchen. Virksomhederne skal skabe interesse og fortælle både de unge og forældrene, at der en fremtid i transportbranchen, sagde DI’s direktør Karsten Dybvad.

Med denne opfordring kastede Karsten Dybvad lys over vigtigheden af, at virksomhederne indgår i samarbejdede med de erhvervsfaglige transportskoler om at finde veje til at tiltrække de unge til branchen.

- De unge kommer ikke af sig selv. Vi skal nærmere de unge, vi skal i dialog med forældrene og med erhvervsskolerne, sagde Karsten Dybvad.

- Det går godt i den danske økonomi og det betyder, at der bliver brug for endnu flere lærlinge til at løfte opgaverne i fremtiden, pointerede Karsten Dybvad.

Lærepladsgaranti skal tiltrække unge
I fremtiden bliver der en hård kamp med andre brancher om at tiltrække de unge. For transportbranchen gælder det om at overbevise de unge om, at der er mange spændende jobmuligheder, hvis man uddanner sig til chauffør.

- Flere tager lærlinge i vores branche. Men vi skal tage mange flere. Det er en investering, vi som branche hverken kan eller vil undvære. Så enkelt kan det siges, sagde Peter B. Jepsen, som til daglig er erhvervspolitisk direktør hos Danske Fragtmænd.

Han satte også fokus på ATLs lærepladsgaranti til alle, der ønsker at arbejde inden for transportbranchen.

- Med lærepladsgarantien signalerer vi, at branchen er åben overfor de unge. Og vi viser, at vi mener det alvorligt. Forhåbentlig får det flere til at søge ind på chaufføruddannelsen, sagde Peter B. Jepsen

- TUR  

facebook twitter

Nyheder

Nyhedsbrev - udgives hver fredag