Så går det løs på Skills!

18. januar 2018

Transportuddannelserne er i disse dage repræsenteret ved DM i Skills. På TURs stand kan de besøgende komme tæt på livet som transportlærling og selv prøve at være i førersædet.

Saa -gaar -det -loes -paa -Skills!
Ambasaadørerne for vejgodsuddannelsen ved åbningsceremonien for DM i Skills 2018

Torsdag til lørdag i denne uge står i erhvervsuddannelsernes tegn. Her løber DM i Skills 2018 af stablen i MCH Messecenter Herning, hvor landets dygtigste lærlinge dyster om at være de bedste inden for deres fag.

Torsdag startede med et brag af en åbningsceremoni, hvor alle de deltagende lærlinge marcherede over scenen til høj musik og et bifaldende publikum, der understregede, at disse unge mennesker skulle udgøre midtpunktet de følgende tre dage.

"I skaber værdi"
Undervisningsminister Merete Riisager åbnede konkurrencen med en rosende åbningstale, der påpegede vigtigheden af erhvervsuddannelserne og DM i Skills:

- Vi vil som politikere vise, hvor vigtige erhvervsuddannelserne er. Men det er jer, der er de bedste eksponenter for dette. Som faglært skaber man noget med sine hænder og sit hoved. Man skaber værdi. Vi er alle afhængige af jeres evner. DM i Skills er en fantastisk mulighed til at få sat dette i scene.

- Rigtig meget held og lykke, sluttede Merete Riisager og erklærede dermed DM i Skills 2018 for åben.

Transportuddannelserne er parat som demo-fag
Igen i år er transportuddannelserne med som demonstrationsfag på DM i Skills. På standen er der rig mulighed for at få information om uddannelserne, og der er mange muligheder for at afprøve om man selv har "skills". F.eks. kan man udføre en førstehjælpsøvelse eller sætte sig bag rattet i en af simulatorerne, der giver en fornemmelse af, hvordan det er at styre en gaffeltruck, en lastbil eller et tog.

De nyklækkede ambassadørlærlinge står klar på standen for at hjælpe med simulatorerne og fortælle om livet som transportlærling.

Følg med live
Hvis man ikke har mulighed for at tage turen til Herning, kan man streame afslutningsceremonien live lørdag d. 20. januar kl. 14:00. Og er man ærgerlig over at være gået glip af åbningsceremonien, kan man også se (eller gense) den.

Se programmet for DM i Skills 2018 

Se eller gense åbningsceremonien eller stream afslutningsceremonien lørdag den 20. januar kl. 14 

Følg med i TURs aktiviteter til DM i Skills 2018

Læs også: "Nye ambassadører for transportuddannelser"

- TUR

 

Om DM i Skills
DM i Skills er en begivenhed, der eksponerer erhvervsuddannelserne ved at vise de dygtigste eud-elever, der gennem konkurrencer yder deres bedste. Desuden skal mesterskabet ses som talentpleje for de dygtigste elever, ved at de får mulighed for at vise deres kunnen og dyste med andre om at blive Danmarks bedste lærling i deres fag. Demonstrationsfagene har udelukkende en informationsstand, mens konkurrencefagene afholder mesterskabskonkurrencer for deres fag.

facebook twitter

Nyheder

Nyhedsbrev - udgives hver fredag