DM sætter fokus på transportbranchen

8. juni 2018

Transportbranchen har brug for flere unge. DM for transportlærlinge giver omverdenen en idé om, hvad det vil sige at være transportlærling.

DM-saetter -fokus -paa -transportbranchen 

Med udsigten til, at et stort antal chauffører går på pension inden for de næste år, samtidig med at der opleves vækst i transportbranchen, er Frode Laursen allerede i gang med at ruste sig til fremtiden. Virksomheden tager mange lærlinge ind for at sikre pladserne i førerhusene.

- Indtil videre har vi jo været rimelig heldige, og har kunne skaffe de lastbilchauffører og lærlinge, som vi har brug for. Men vi er også godt klar over, at det i fremtiden godt kan blive en udfordring, siger Maria Frank, kommunikationschef i Frode Laursen i Vitten til TV2 Østjylland i et indslag om mesterskaberne.

DM for transportlærlinge et udstillingsvindue
Når der hvert år afholdes DM for transportlærlinge, er det en mulighed for at fejre lærlingene og deres uddannelse, men det er også et udstillingsvindue for branchen. Mesterskaberne kan give omverdenen en bedre idé om, hvad det vil sige at være transportlærling.

- De glemmer lidt, at chaufførbranchen ikke bare er at ligge og køre lastbil fra sted til sted. Det er lige så meget det at komme ud og lave noget fysisk, siger Daniel Dueholm, transportlærling hos Frode Laursen i Aarhus.

Frode Laursen har også Lykke Øvlisen som lageroperatørlærling. Hun er med til at vise, hvordan livet som transportlærling ser ud som ambassadør for transportuddannelserne. Det gør hun blandt andet ved at poste billeder fra sin hverdag på Instagram.

Følg Lykke og hendes uddannelse til lageroperatør 

- TUR

Læs om DM og se indslag fra TV2 Østjylland

Se mere om Lykkes liv som transportlærling

Læs mere om at være elev hos Frode Laursen

facebook twitter