Vi ses til DM i Skills

10. januar 2020

Spændende aktiviteter giver unge mulighed for at teste deres transportevner af, når DM i Skills slår dørene op torsdag den 16. februar i Bella Center i København.

Vi -ses -til -DM-i -Skills -i -naeste -uge
Gaffeltrucksimulatoren i brug til DM i Skills 2019

I næste uge lyder startskuddet for DM i Skills 2020, som løber af stablen den 16.-18. januar i Bella Center i København. TUR deltager som demonstrationsfag med lageroperatør-, godschauffør-, lufthavnsoperatør og ambulancebehandleruddannelserne.

Kør lige ud eller til højre
Transportuddannelserne er blandt demonstrationsfagene, hvor man kan få lov til at teste sine transportevner af. Projektleder i TUR, Naja Fleckner fortæller:

- På TURs stand kan de unge besøgende sætte sig ind i førersædet i en lastbil- eller gaffeltrucksimulator og prøve at manøvrere køretøjerne under sikre forhold. De kan også prøve, hvordan de klarer den svære disciplin at svinge til højre i en lastbil gennem et par VR-briller.

Løft med kran eller kør tog
DSB stiller op med togsimulatorer, der tester de besøgendes kunnen, og i en ambulance kan man høre mere om, hvordan det er at uddanne sig til ambulancebehandler.

- Der vil blive demonstreret førstehjælpsøvelser, og man kan stille sine spørgsmål om uddannelserne direkte til de lærlinge, der er med på vores stand.

Ved indgang Øst står endvidere roadshow-lastbilen fra Transportens Udviklingsfond klar med både en kran- og lastbilsimulator, der kan prøves med hjælp fra en transportlærling. Der vil derfor være rig mulighed for at teste, om man har en spirende transportlærling i maven.

- Vi er klar, og vi glæder os rigtigt meget til at vise de unge, at der findes spændende uddannelser inden for transportfagene, siger Naja Fleckner.

- TUR

Følg med i opvarmningen til DM i Skills på Facebook

Læs mere om DM i Skills 2020 hos SkillsDenmark

facebook twitter