COVID-19: Skriftlig prøve i gaffeltruck kan tages hjemmefra

24. marts 2020

Arbejdstilsynet tillader gaffeltruck-kursets skriftlige prøve som hjemmeprøve.

COVID-19: Skriftlig prøve i gaffeltruck kan tages hjemmefra
Foto: Colourbox

Det har længe været muligt at gennemføre den teoretiske del af kurset ”Gaffeltruck certifikatkursus B, 7 dage (47592)” som fjernundervisning. Som følge af skolernes nedlukning på grund af COVID-19, giver Arbejdstilsynet nu godkendelse til, at deltagerne også kan aflægge den skriftlige prøve hjemmefra.

I den forbindelse stiller Arbejdstilsynet følgende vilkår
Ved undervisning og aflæggelse af skriftlig prøve med gaffeltruckuddannelsen kan Arbejdstilsynet godkende følgende punkter:

  • Den teoretiske undervisning og prøve kan afvikles som fjernundervisning i den af regeringen fastlagte lukkeperiode for skolerne.
  • Prøven gennemføres hjemme hos den enkelte deltager via TUR Multitest og med NemID. Deltageren udfylder en tro- og love-erklæring om, at deltageren er alene og ikke har brugt bog eller noter.
  • Tidsfrist på 6 måneder mellem bestået teoriprøve og aflæggelse af den praktiske prøve kan forlænges, hvis skolernes lukkeperiode forårsager udskydelse af enten den teoretiske eller den praktiske prøve.

Spørgsmål i Multitest som erstatning for tro- og love-erklæring
I selve prøven i Multitest er der tilføjet et startspørgsmål, hvor deltageren skal erklære på tro og love, at man er alene og kun benytter tilladte hjælpemidler. Da startspørgsmålet indgår i prøvetiden, får deltageren yderligere to minutter til at gennemføre prøven.

Vejledning til deltagere i hjemmeprøver
Der er desuden udarbejdet en vejledning til deltagerne i, hvordan hjemmeprøven fungerer. Vejledningen er lavet i en Word-udgave, så skolen kan tilføje prøvetidspunkt på holdet, hvis skolen ønsker dette.

Se vejledningen her
 
- TUR

facebook twitter