Den gode historie: Pigenetværk på U/NORD skaber trivsel

12. december 2023

Elever på Hillerød Tekniske Skole - U/NORD har startet et pigenetværk på tværs af uddannelserne. Netværket styrker trivslen blandt pigerne, som fast mødes til en snak om de udfordringer, der kan være ved at være pige i mandsdominerede fag.

Pigenetværk 2022
Foto: Lars Dawa Kalsang

At være kvinde på en mandsdomineret uddannelse kan være en udfordring, men på Hillerød Tekniske Skole har man taget initiativ til at skabe et pigenetværk. Dette netværk giver unge kvinder mulighed for at dele input og ideer, der kan forbedre deres trivsel på skolen.

Hver tredje uge samles pigerne på Hillerød Tekniske Skole i et dedikeret pigenetværk, hvor de diskuterer og brainstormer for at skabe et bedre miljø. Initiativet kommer som en reaktion på udfordringerne ved at være i mindretal som kvinde på en teknisk uddannelse.

Pigenetværkets baggrund og formål
Pigenetværket blev startet af den tidligere elev Emma Oxholm i samarbejde med Lars Dawa Kalsang, en underviser og projektleder på Hillerød Tekniske Skole. Emma, der selv har læst til mekaniker på skolen, manglede kvindelige ligesindede i sit fag og tog initiativ til netværket. Cirka 20 piger deltager regelmæssigt i møderne, hvor de deler ideer og drøfter udfordringerne ved at være kvinder i mandsdominerede fag.

Netværket har ikke kun styrket relationerne mellem pigerne, men også resulteret i konkrete forbedringer på skolen. F.eks. har pigerne fået forbedret forholdene for omklædningsrummene.

Med initiativet og de mange inputs fra pigerne håber Lars Dawa Kalsang, at skolen bliver endnu bedre til at tage imod unge kvinder i fremtiden.

- TUR

- Læs hele succeshistorien og interviewet med Lars Dawa Kalsang her!

facebook twitter