Flot stigning i antallet af kvinder på flere transportuddannelser

2. maj 2024

Nye tal fra Børne- og undervisningsministeriet viser en imponerende stigning i antallet af kvinder, der vælger at forfølge en karriere inden for transportbranchen. Stigningen er baseret på antal af igangværende uddannelsesaftaler og omfatter flere uddannelser, herunder vejgodstransport og ambulancebehandleruddannelsen.078A3501-800px

De seneste data fra Børne- og undervisningsministeriet viser, at antallet af kvindelige elever på flere transportuddannelser er steget markant. Tallene er baseret på antal af kvinder, der har fået en uddannelsesaftale.

Tallene viser fx, at antallet af kvinder på ambulancebehandleruddannelsen med en igangværende uddannelsesaftale er steget fra 269 til 346 i perioden 2023 til 2024, mens buschaufføruddannelsen har oplevet en stigning fra 29 til 35. Derudover er antallet på vejgodstransportuddannelsen steget fra 87 til 107. Lufthavnsuddannelsen har nu 4 kvinder med en igangværende uddannelsesaftale. Tallet var her tidligere 0.

En positiv udvikling
TURs uddannelseskonsulent, Michael Ørum Henriksen, udtaler, at det er glædeligt at se en stigende repræsentation af kvinder i transportbranchen:

"Vi er begejstrede over den flotte stigning på flere uddannelser. Vi stræber efter at få flere kvinder ind i branchen, da de ikke kun er dygtige medarbejdere, men også bidrager til et mere repræsentativt erhverv, hvor alle er velkomne. Kvinder i branchen kan også hjælpe med at tiltrække nye medarbejdere til disse fagområder."

Flere elever vælger transportuddannelserne
Ud over den øgede andel af kvinder, oplever TUR også en generel stigning i antal af uddannelsesaftaler.

I alt havde 3043 indenfor transportuddannelserne i februar 2024 en uddannelsesaftale imod 2047 i 2023. Michael Ørum Henriksen bemærker, at dette er et stærkt resultat:

"Dette er et meget flot tal. I 2023 var antallet lavere, så vi er glade for denne positive udvikling. Flere erhvervsuddannelser står over for udfordringer med mangel på elever, så det er opmuntrende at se, at flere vælger os. Det er tydeligt, at initiativer som TURs rollemodeller er med til at skabe større opmærksomhed omkring transportuddannelserne og elevernes mange karrieremuligheder. Det hjælper med at tiltrække flere unge til vores uddannelser og er med til at bidrage til den positive udvikling.”

Antallet af igangværende uddannelsesaftaler placerer TUR på en 8. plads blandt de udvalg med flest igangværende aftaler.

- TUR

Se statistikkerne på Børne- og Undervisningsministeriets hjemmeside.

 

facebook twitter