Transportuddannelserne var i højsædet til konference for Ungevejledningen

28. marts 2019

TUR Lærepladsformidling satte fokus på praktikpladsindsats og rekruttering af unge til konference for unge-vejledere.

Transportuddannelserne -var -i -hoejsaedet -til -konference -for -Ungevejledningen
Vejledere og ledere fra Ungevejledningen tilhørende Nord-, Midt- og Vestjylland introduceres til transportuddannelserne af Jan Larsen, praktikpladskonsulent i TUR.

I samarbejde med transportbranchen afholdt TUR Lærepladsformidling torsdag den 21. marts konference for vejledere og ledere i Ungevejledningen tilhørende Nord-, Midt- og Vestjylland.

Konference i transportens tegn
Informationsdagen var en introduktion til transportuddannelserne, og hvordan vejledningscentre kan benytte sig af TUR Lærepladsformidling.

Konferencen fandt sted samtidig med Skandinaviens største transportmesse, sådan at de deltagende i konferencen havde mulighed for at være med på messen og få et indblik i transportens verden.

- Det er vigtigt, at der kommer mere fokus på transportbranchen, og derfor er ungevejledere et vigtigt led i at skabe bedre uddannelsesmuligheder for de unge. I forbindelse med ovenstående konference oplevede vi, at vejlederne var meget engagerede og deltog aktivt i oplæggene, debat og rundvisningen.”, siger Jan Larsen, praktikpladskonsulent i TUR.

Fokus på rekruttering af unge
Konferencen er én ud af tre, som afholdes i løbet af foråret med sit formål at klæde vejledere og ledere på til at kunne oplyse og vejlede unge om transportbranchens uddannelsesmuligheder, og dermed sikre at vejledere og ledere kender til transportuddannelsernes krav og vilkår. Forventningen er, at de deltagende får større kendskab til transportbranchen, så fokus på rekruttering af unge til branchen øges, mens frafald på indgåede uddannelsesaftaler mindskes.

Om TUR Lærepladsformidling
TUR Lærepladsformidling er et toårigt projekt, der har som mål at koordinere en praktikpladsindsats blandt TURs erhvervsuddannelser. Gennem koordinering af praktikpladser mellem skoler og virksomheder skal det blive nemmere for en transportlærling at komme i praktik.

- TUR

Læs også: "Transportelever får hjælp til at finde praktikplads"

facebook twitter