Førerløse køretøjer og AMU var i fokus på TURs strategikonference

16. november 2017

Den nye trepartsaftale og førerløse køretøjer var de store emner ved TURs årlige strategikonference. TURs uddannelsespris blev overrakt ved lejligheden.

Foererloese -koeretoejer -og -AMU-var -i -fokus -paa -TURs -strategikonference (1)

Søndag den 29. oktober blev parterne enige om en trepartsaftale, der løber over de næste fire år, og som styrker voksen-, efter- og videreuddannelsessystemet. Det var derfor en oplagt mulighed at dykke ned i aftalen på TURs strategikonference, der blev afholdt den 9. november 2017 hos DI i København.

Kjeld Møller Pedersen, formand for Rådet for Voksen- og Efteruddannelse gav et grundigt overblik over trepartsaftalens betydning for AMU og for de opgaver, der relaterer sig til TUR som efteruddannelsesudvalg.

Efterfølgende var der fokus på ny teknologi og selvkørende køretøjer. Her fik de deltagende to oplæg; et om arbejdet med busdrift i førerløse køretøjer i Nordjylland v. Ole Schleemann - Underdirektør/Assistant CEO Nordjyllands Trafikselskab og et v. Christian Laustsen – Produktspecialist v Mercedes-Benz, som satte fokus på udviklingsarbejdet, visioner og målsætninger for den aktuel og fremtidig udvikling af ny teknologi på lastbiler.

Uddeling af TURs uddannelsespris 2017
TURs uddannelsespris 2017 blev traditionen tro uddelt på konferencen. I år tilfaldt uddannelsesprisen to prismodtagere, som havde gjort en særlig indsats på uddannelsesområdet inden for transport. Den ene faldt til Carsten Olsen, lager- og logistikoperatør hos Brødrene Dahl i Randers, for bl.a. at tage initiativ til at øge antallet af ungdomslærlinge markant hos Brødrene Dahl. Den anden blev overrakt til AMU-Fyn ved uddannelseschef Finn Ravn og uddannelseskonsulent Karin Sørensen bl.a. for arbejdet med særligt tilrettelagte IGU-forløb, der opkvalificerer flygtninge, og familiesammenførte til flygtninge, til at arbejde i busbranchen.  

Find konferencens oplæg her 

Læs mere om årets TURs uddannelsespris

Læs mere om trepartsaftalen

- TUR

facebook twitter

Nyheder

Nyhedsbrev - udgives hver fredag