FVU

Den forberedende voksenuddannelse

Det er muligt at få vejledning om eventuel efterfølgende undervisning via den forberedende voksenuddannelse (FVU). FVU er til voksne over 25 år, der ønsker at forbedre sine læse-, skrive- og matematikfærdigheder eller sine færdigheder inden for digital opgaveløsning og engelsk. Undervisningens enkelte trin kan afsluttes med prøve. Det øverste trin svarer færdighedsmæssigt til folkeskolens 9. klasse. 

Der er ikke deltagerbetaling på FVU, ligesom der også er mulighed for løntilskud, hvis undervisningen foregår i arbejdstiden. Du kan kontakte et lokalt VUC-center for at få igangsat FVU-undervisning.

Skole

Vurdering af basale læse-, regne og skrivefærdigheder

Det er desuden muligt for alle, der deltager i AMU-kurser eller Individuel Kompetence Vurdering (IKV) via AMU, at få vurderet deres basale læse-, regne- og skrivefærdigheder. Det betyder, at der er gode muligheder for støtte til elever, der har svært ved at tilegne sig det teoretiske indhold, og at alle elever har mulighed for at gennemføre en erhvervsuddannelse uanset udfordringer.

IKV i arbejdsmarkedsuddannelserne er en vurdering af, om det du kan, svarer til det, du kunne have lært på et eller flere AMU-kurser. Hvis du ønsker en IKV, skal du henvende dig til en AMU-skole for mere information.

Laerepladsendk 3

Gratis IT-rygsæk 

Dine støttemuligheder

For at få støtte til at gennemføre sin uddannelse kræver det, at du gør din AMU-skole opmærksom på dine udfordringer. Det skal ske senest 1-2 uger før kursusstart. Du kan som deltager ligeledes få udleveret en IT-rygsæk, der består af en bærbar computer og en scanner til oplæsning af undervisningsmaterialerne.
Ordningen er gratis.

Få mere information om muligheder for støtte under AMU-kurser hos din AMU-skole.

Vi hjælper dig godt på vej

TUR udvikler fremtidssikrede uddannelser til transportbranchen og dens medarbejdere.

Her finder du din erhvervsuddannelse eller AMU-skole

Transporterhvervets Uddannelser (TUR) repræsenterer 13 arbejdsgiver- og arbejdstagerorganisationer.


Vi fastsætter mål og rammer for arbejdsmarkedsuddannelse (AMU) og erhvervsuddannelse (EUD) og udvikler fremtidssikrede uddannelser til transportbranchen.

Nyheder

Hold dig opdateret med det nyeste fra transportbranchen

Skriv dig op til vores nyhedsbrev

Følg med i nyheder om og fra transportuddannelserne. TUR Nyhedsbrev giver dig relevante nyheder om uddannelser, projekter, arrangementer og nye undervisningsmaterialer inden for transportområdet. Du kan til enhver tid afmelde dig igen.
Læs vores Privatlivspolitik her.