Vurderingen

Det er kun TUR, der kan afkorte den samlede uddannelsestid, herunder oplæringstiden. Vurderingen foretages individuelt i den konkrete sag.

Afkortningen kan ske på grund af tidligere erhvervserfaring eller uddannelse. Det sker ofte på baggrund af en ansøgning fra erhvervsskolen, der søger på vegne af elev/lærling og oplæringsvirksomhed som følge af en kompetencevurdering af elev/lærling. Erhvervsskolen kan fritage en elev/lærling for undervisning ved at give merit for allerede opnåede kompetencer.

Hvis skolen vurderer en afkortning på mere end 4 uger af skoletiden for elev/lærling med en uddannelsesaftale, skal det faglige udvalg underrettes for at tage stilling til, om uddannelsestiden skal afkortes.

Elev/lærling og oplæringsvirksomhed kan også ved kortere fritagelser søge det faglige udvalg om afkortning.

COLOURBOX32268222
COLOURBOX62058593

Særlige omstændigheder

Afkortning kan også ske på grund af særlige omstændigheder som fx virksomhedsophør (konkurs eller udflytning af produktion) umiddelbart før uddannelsesaftalens afslutning, hvis elev/lærling er optaget på en videregående uddannelse med start før afslutningstidspunktet eller i forbindelse med barsel eller lignende.

I alle tilfælde vil afkortning være under forudsætning af, at elev/lærling har bestået svendeprøven, og - med undtagelse af konkurs - at virksomheden har anmodet om og betalt for udstedelse af uddannelsesbevis.

Hvorfor ønsker du at afkorte uddannelsestiden?

Der kan være flere årsager til, at uddannelsestiden skal afkortes.
Vælg den årsag, der passer bedst til den konkrete situation.

Godskrivning
Nyt job

Ofte stillede spørgsmål

Du er velkommen til at kontakte os, hvis der er noget, du er i tvivl om.

Her finder du din erhvervsuddannelse eller AMU-skole

Transporterhvervets Uddannelser (TUR) repræsenterer 13 arbejdsgiver- og arbejdstagerorganisationer.


Vi fastsætter mål og rammer for arbejdsmarkedsuddannelse (AMU) og erhvervsuddannelse (EUD) og udvikler fremtidssikrede uddannelser til transportbranchen.

Nyheder

Hold dig opdateret med det nyeste fra transportbranchen

Skriv dig op til vores nyhedsbrev

Følg med i nyheder om og fra transportuddannelserne. TUR Nyhedsbrev giver dig relevante nyheder om uddannelser, projekter, arrangementer og nye undervisningsmaterialer inden for transportområdet. Du kan til enhver tid afmelde dig igen.
Læs vores Privatlivspolitik her.