Opkrævningen

Forud for en svendeprøve skal den virksomhed, som lærlingen har uddannelsesaftale med ved uddannelsens afslutning, betale et svendeprøvegebyr, der dækker udgifterne for afviklingen af svendeprøven.

Gebyret opkræves direkte hos arbejdsgiveren af TUR, når virksomhedens lærlinge tilmeldes svendeprøven af skolen. Det er vigtigt at bemærke, at svendeprøvegebyret ikke pålægges moms.

Beløbet er på 2.550 kroner. 

Der pålægges et gebyr på 180 kroner plus moms for e-prøven. 

Svendeprøvegebyret skal dække de reelle omkostninger, der er ved at afholde en svendeprøve.
Nedenfor kan du se, hvilke omkostninger som svendeprøvegebyret skal dække:

  • Censorer/skuemestre
  • Uddannelse af censorer
  • Udvikling af spørgsmål til svendeprøver
  • TURs udgifter vedrørende svendeprøver (administration, databasevedligeholdelse m.m.)


Ydermere vil virksomheder inden for områderne lager- eller havnemedhjælper blive opkrævet et gebyr på 500 kr. Gebyret opkræves hos arbejdsgiveren af TUR og dækker over administrationsomkostninger i forbindelse med udstedelse af uddannelsesbevis.

For alle virksomheder gælder det, at virksomhederne giver lærlingen løn under aflæggelsen af svendeprøven, da svendeprøven er en del af uddannelsestiden.

Lageroperatør1

Her finder du din erhvervsuddannelse eller AMU-skole

Transporterhvervets Uddannelser (TUR) repræsenterer 13 arbejdsgiver- og arbejdstagerorganisationer.


Vi fastsætter mål og rammer for arbejdsmarkedsuddannelse (AMU) og erhvervsuddannelse (EUD) og udvikler fremtidssikrede uddannelser til transportbranchen.

Nyheder

Hold dig opdateret med det nyeste fra transportbranchen

Skriv dig op til vores nyhedsbrev

Følg med i nyheder om og fra transportuddannelserne. TUR Nyhedsbrev giver dig relevante nyheder om uddannelser, projekter, arrangementer og nye undervisningsmaterialer inden for transportområdet. Du kan til enhver tid afmelde dig igen.
Læs vores Privatlivspolitik her.