Sammen skaber vi muligheder

Hvem kan søge om ændring af uddannelsestid?

Elev/lærling og oplæringsvirksomhed kan selv søge om ændring af uddannelsestiden. Det er også noget, skolen kan gøre i samarbejde med elev/lærling og oplæringsvirksomhed. Og det kan være en fordel, da I så sikrer, at skoleophold kan placeres inden for den ansøgte uddannelsestid.

 

Det er TUR, der kan godkende om den endelige uddannelsestid kan ændres. 

Student Studying Library 3@2X

Vi hjælper hvor vi kan

Afkortning og forlængelse af uddannelse

Læs mere om afkortning og forlængelse af uddannelse. Her kan du også hente de skemaer, som skal bruges til at ansøge om ændring af uddannelsestid. Skemaerne danner baggrund for sagsbehandlingen omkring fastsættelse af ændring i den eksisterede aftale.

 

Den oprindelige uddannelsesaftale vil fortsat eksistere, og der skal efterfølgende udfyldes og underskrives et 'Tillæg til uddannelsesaftale', som typisk angiver det nye sluttidspunkt for uddannelsesforløbet.

Mangler der oplysninger i ansøgningen, vil TUR kontakte ansøgeren, og sagen behandles derefter.

COLOURBOX62058593

14 dages sagsbehandlingstid

Alle sager behandles inden for 14 dage - ellers orienteres ansøger.

Et led i sagsbehandlingen er, at TUR undersøger, om arbejdsgiver og elev/lærling er enige om ansøgningen. TUR vil desuden forholde sig til varigheden af den ønskede ændring, herunder også under hvilke vilkår en ændring kan godkendes. Skole, elev/lærling og oplæringsvirksomhed orienteres om afgørelsen.

Skolen foranlediger, at der udfærdiges et tillæg til uddannelsesaftalen, som efterfølgende registreres af skolen i det administrative system, skolerne og de faglige udvalg har direkte adgang til.

Her finder du din erhvervsuddannelse eller AMU-skole

Transporterhvervets Uddannelser (TUR) repræsenterer 13 arbejdsgiver- og arbejdstagerorganisationer.


Vi fastsætter mål og rammer for arbejdsmarkedsuddannelse (AMU) og erhvervsuddannelse (EUD) og udvikler fremtidssikrede uddannelser til transportbranchen.

Nyheder

Hold dig opdateret med det nyeste fra transportbranchen

Skriv dig op til vores nyhedsbrev

Følg med i nyheder om og fra transportuddannelserne. TUR Nyhedsbrev giver dig relevante nyheder om uddannelser, projekter, arrangementer og nye undervisningsmaterialer inden for transportområdet. Du kan til enhver tid afmelde dig igen.
Læs vores Privatlivspolitik her.