Send virksomhedens lærling i oplæring i udlandet (PIU)

Danmark har en helt unik ordning der - uden det store bureaukrati - giver arbejdsgivere økonomisk tilskud til at sende deres lærlinge i oplæring i udlandet.
Arbejdsgivernes Uddannelsesbidrag, AUB, giver tilskud til flere af udgifterne, hvis en lærling skal i oplæring i udlandet. Der er fx tilskud til rejseudgifter, husleje og løngodtgørelse under skoleophold. AUB dækker også lærlingens rejseudgifter til oplæringssamtaler.

Gevinsten er motiverede og engagerede lærlinge, der har fået gå-på-mod og bedre kommunikationsevner. Virksomheden får samtidig ry for at være et spændende uddannelsessted og kan bedre tiltrække dygtige og internationalt orienterede unge.

Opholdet i udlandet skal vare mindst 1 måned og kan begynde på et hvilket som helst tidspunkt i uddannelsens løbetid.
De fleste virksomheder sender lærlingen til udlandet i den sidste del af uddannelsen, hvor de er fagligt godt rustede, og hvor udbyttet er størst.

Find ansøgningsblanketter og mere information om tilskud til praktik i udlandet her
Shutterstock 1025490817 1@2X (1)

Her finder du din erhvervsuddannelse eller AMU-skole

Transporterhvervets Uddannelser (TUR) repræsenterer 13 arbejdsgiver- og arbejdstagerorganisationer.


Vi fastsætter mål og rammer for arbejdsmarkedsuddannelse (AMU) og erhvervsuddannelse (EUD) og udvikler fremtidssikrede uddannelser til transportbranchen.

Nyheder

Hold dig opdateret med det nyeste fra transportbranchen

Skriv dig op til vores nyhedsbrev

Følg med i nyheder om og fra transportuddannelserne. TUR Nyhedsbrev giver dig relevante nyheder om uddannelser, projekter, arrangementer og nye undervisningsmaterialer inden for transportområdet. Du kan til enhver tid afmelde dig igen.
Læs vores Privatlivspolitik her.