Hvad er AMU?

Et bredt udbud af erhvervsrettet voksen- og efteruddannelse

AMU udgør et bredt udbud af erhvervsrettet voksenuddannelse og efteruddannelse, der består af arbejdsmarkedsuddannelser og udvalgte enkeltfag fra erhvervsuddannelser med henblik på den private og den offentlige sektors beskæftigelsesområder. 

AMU består af kortvarige kurser, som kan tages individuelt eller kombineres efter behov for at passe ind i arbejdslivet. Arbejdsmarkedsuddannelser er især rettet mod ufaglærte og faglærte. Kurserne er typisk målrettet en konkret arbejdsfunktion. Det kan fx være et kursus, hvor du lærer at køre vogntog eller et, hvor du lærer at køre med truck. 

Undervisningen omfatter både praktiske og teoretiske elementer og kan tilrettelægges på fuld tid eller deltid. Alle kurser er kompetencegivende og har til formål at dække faglærtes og ufaglærtes behov for kompetencer, der er efterspurgt i forbindelse med de opgaver, som løses på arbejdspladsen.

I mange tilfælde giver AMU-kurser merit i forhold til erhvervsuddannelserne.

For hvert gennemført kursus modtager du et uddannelsesbevis.

Læs mere om AMU på Børne- og Undervisningsministeriets hjemmeside
Miljø3
AMU-certifikatkurser

AMU-certifikatkurser er nødvendige for visse jobfunktioner og kræver et gyldigt certifikat. Disse kurser er tydeligt markeret med et ikon og teksten 'certifikatkursus'.

AMU-kurserne tilpasses løbende arbejdsmarkedets behov.

Varighed

Et AMU-kursus varer mellem 0,5 dag og 6 uger.

Adgangskrav

For at tage et AMU-kursus er det et krav, at du bor i Danmark og/eller har fast beskæftigelse her. Herudover kan der være særlige krav til enkelte kurser, fx at du har kørekort eller kan fremvise lægeattest.

Kursusstart

Der afholdes løbende AMU-kurser rundt omkring på landets AMU-skoler.

Miljø1

Amukurs

Find din vej

Hvilke AMU-kurser er relevante for chauffører, der transporterer dyr, og hvilke er for renovationschauffører? Hvad er interessant for en turistbuschauffør, der ønsker at efteruddanne sig? Eller hvor skal du starte, hvis du ønsker beskæftigelse inden for transportbranchen, men ikke har de nødvendige certifikater?

På Amukurs findes en række uddannelsesstrukturer, der tilbyder et samlet overblik over relevante AMU-kurser inden for følgende uddannelsesområder:

 • Vejgods
 • Kran
 • Bus og taxi
 • Gaffeltruck
 • Jernbane
 • Lager og havn
 • Lufthavn
 • Renovation
 • Fiskeri
 • Flytning
 • Redning
Besøg Amukurs her

Vil du vide mere?

Her kan du finde mere information vedr. AMU-kurser

Her finder du din erhvervsuddannelse eller AMU-skole

Transporterhvervets Uddannelser (TUR) repræsenterer 13 arbejdsgiver- og arbejdstagerorganisationer.


Vi fastsætter mål og rammer for arbejdsmarkedsuddannelse (AMU) og erhvervsuddannelse (EUD) og udvikler fremtidssikrede uddannelser til transportbranchen.

Nyheder

Hold dig opdateret med det nyeste fra transportbranchen

Skriv dig op til vores nyhedsbrev

Følg med i nyheder om og fra transportuddannelserne. TUR Nyhedsbrev giver dig relevante nyheder om uddannelser, projekter, arrangementer og nye undervisningsmaterialer inden for transportområdet. Du kan til enhver tid afmelde dig igen.
Læs vores Privatlivspolitik her.