Lønrefusion

Arbejdsgivernes Uddannelsesbidrag

Som oplæringsvirksomhed betaler du løn i hele uddannelsesperioden, også når din læring er på skole, men du får refusion fra Arbejdsgivernes Uddannelsesbidrag (AUB) for skoleperioderne. AUB giver også tilskud til transport og støtter elever, der har fået oplæringsplads i udlandet. 

AUB støtter uddannelsen af dygtige fagfolk til både private og offentlige arbejdspladser. Det sker ved at formidle penge fra alle arbejdsgivere til de arbejdspladser, skoler og udvalg, der arbejder for at skabe praktikpladser inden for erhvervsområdet.For at være berettiget til at modtage støtte fra AUB til virksomhedens elever, skal man som arbejdsgiver betale til ATP. Virksomheder med kun en ansat - som af den grund ikke betaler til AUB - kan også få tilskud.

Det er en betingelse, at virksomhed og elev har lavet en godkendt uddannelsesaftale, at eleven ikke arbejder samtidig med sit skoleophold, og at der udbetales overenskomstmæssig løn. Jo længere eleven er nået i sin uddannelse, desto højere bliver lønrefusionen.

Læs mere om AUB på borger.dk
Lageropereatør2
Mentor

En sikker vej til beskæftigelse

Lærlinge er en god investering

En lærlingeuddannelse er en næsten sikker vej til beskæftigelse. Den unge gennemfører en uddannelse, som en stor del af tiden foregår i en virksomhed, men som også indeholder alle de beviser, certifikater og kvalifikationer, der skal til for at sikre sig et job på fremtidens arbejdsmarked.

En uddannelsesaftale med en lærling giver virksomheden en mulighed for at uddanne en ung fra grunden af. Det giver en enestående mulighed for at præge den arbejdskraft, som fremover vil være til rådighed på transportarbejdsmarkedet. Og branchen har brug for velkvalificerede medarbejdere.

Hent ATL og 3F's beregninger på en lærling her

AUB satserne for 2024

  • 1. årselever: 3.110 kr. pr. uge
  • 2. årselever: 3.510 kr. pr. uge
  • 3. årselever: 3.860 kr. pr. uge
  • 4. årselever: 4.460 kr. pr. uge
  • Voksenelever: 5.480 kr. pr. uge

 

Her finder du din erhvervsuddannelse eller AMU-skole

Transporterhvervets Uddannelser (TUR) repræsenterer 13 arbejdsgiver- og arbejdstagerorganisationer.


Vi fastsætter mål og rammer for arbejdsmarkedsuddannelse (AMU) og erhvervsuddannelse (EUD) og udvikler fremtidssikrede uddannelser til transportbranchen.

Nyheder

Hold dig opdateret med det nyeste fra transportbranchen

Skriv dig op til vores nyhedsbrev

Følg med i nyheder om og fra transportuddannelserne. TUR Nyhedsbrev giver dig relevante nyheder om uddannelser, projekter, arrangementer og nye undervisningsmaterialer inden for transportområdet. Du kan til enhver tid afmelde dig igen.
Læs vores Privatlivspolitik her.