Rectangle 1@2X

Hvad er en FGU?

Den forberedende grunduddannelse

Den forberedende grunduddannelse (FGU) er for unge under 25 år, der hverken har fuldtidsjob eller er i gang med en ungdomsuddannelse. Typisk er unge, som går i gang med FGU, i tvivl om, hvilket job eller uddannelse de kunne tænke sig.

FGU er en uddannelse på op til 2 år, hvor der er fokus på at koble teori og praksis, og som giver mulighed for at starte på en ungdomsuddannelse eller i job.

FGU består af tre spor, hvoraf der skal vælges et:

 

  • Den Almene Grunduddannelse (AGU) er rettet mod at kunne begynde på en gymnasial- eller erhvervsuddannelse
  • Den Erhvervsrettede Grunduddannelse (EGU) er rettet mod at kunne begynde på en erhvervsuddannelse.
  • Produktionsgrunduddannelse (PGU) er rettet mod at kunne begynde på en erhvervsuddannelse eller i job

 

EGU og PGU tager udgangspunkt i et konkret arbejdsområde.

Du får skoleydelse, mens du er i gang med FGU. Ydelsen afhænger bl.a. af alder, og om du er ude- eller hjemmeboende. Mange elever, der har læst grunduddannelsen vælger at læse videre på en transporterhvervs uddannelser. 

Mange elever, der har taget en FGU vælger at tage en transportuddannelse. TUR Lærepladsformidling sidder klar til at hjælpe dig, som overvejer at tage en transportuddannelse efter endt grunduddannelse.


Kontakt TUR Lærepladsformidling for mere information. 

 

Du kan også læse mere om FGU herunder:

Læs mere om FGU

En branche, hvor vi selv tager styringen!

De 13 erhvervsuddannelser

Alle transportuddannelserne er begyndelsen på en fremtid med gode jobs, frihed, ansvar og mange muligheder for at komme videre i branchen. For der er brug for dig i transportbranchen. Der er nemlig brug for alle dem, der tør tage styringen og vil være med til at holde Danmark kørende.

Nyheder

Hold dig opdateret med det nyeste fra transportbranchen

Skriv dig op til vores nyhedsbrev

Følg med i nyheder om og fra transportuddannelserne. TUR Nyhedsbrev giver dig relevante nyheder om uddannelser, projekter, arrangementer og nye undervisningsmaterialer inden for transportområdet. Du kan til enhver tid afmelde dig igen.
Læs vores Privatlivspolitik her.