Fjernundervisning i forbindelse med kvalifikationsuddannelser

Fjernundervisning er fleksibel, online undervisning, der gør det muligt for elever og kursister at forny deres viden, når det passer ind i deres hverdag. Fjernundervisning giver for nogle elever og kursister en stor frihed, da de kan følge undervisningen uanset tid og sted.

Enkelte skoler tilbyder i dag fjernundervisning i forbindelse med kvalifikationsuddannelsen. Det er dog op til Færdselsstyrelsen, om den enkelte skole helt eller delvist må afvikle en kvalifikationsuddannelse, der helt eller delvist kan afvikles ved brug af fjernundervisning.

Færdselsstyrelsen kan ikke foruden en ansøgning om godkendelse tage konkret stilling til, hvorvidt de anførte kvalifikationsuddannelser, der er oplistet hos Færdselsstyrelsen, helt eller delvist kan afvikles ved brug af fjernundervisning.

Find flere informationer om kvalifikationsuddannelsen på Færdselsstyrelsens hjemmeside
Andet3
Miljø2

Ansøgning om godkendelse som udbyder af en kvalifikationsuddannelse

Uddannelsescenteret skal i forbindelse med en ansøgning om godkendelse som udbyder af en kvalifikationsuddannelse vedlægge oplysninger om: 

  • Et passende kvalifikations- og uddannelsesprogram med angivelse af hvilke kurser der udbydes, en undervisningsplan for hver af disse kurser og oplysning om, hvilke undervisningsmetoder der vil blive anvendt
  • Oplysninger om undervisernes kvalifikationer og kompetenceområder
  • Oplysninger om undervisningslokaler, undervisningsmaterialer, udstyr til praktikdelen og køretøjspark
  • Oplysninger om betingelser for deltagelse i undervisningen, herunder deltagerantal
Læs mere om de særlige krav der er fra Færdselsstyrelsen i forbindelse med fjernundervisning

Her finder du din erhvervsuddannelse eller AMU-skole

Transporterhvervets Uddannelser (TUR) repræsenterer 13 arbejdsgiver- og arbejdstagerorganisationer.


Vi fastsætter mål og rammer for arbejdsmarkedsuddannelse (AMU) og erhvervsuddannelse (EUD) og udvikler fremtidssikrede uddannelser til transportbranchen.

Nyheder

Hold dig opdateret med det nyeste fra transportbranchen

Skriv dig op til vores nyhedsbrev

Følg med i nyheder om og fra transportuddannelserne. TUR Nyhedsbrev giver dig relevante nyheder om uddannelser, projekter, arrangementer og nye undervisningsmaterialer inden for transportområdet. Du kan til enhver tid afmelde dig igen.
Læs vores Privatlivspolitik her.